Σταύρος Νιάρχος - ο Αρχηγός του Στόλου
Με τα μάτια του πατέρα μου, Νίκου Δουζίνα.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-83096-3-0
Μικρές Εκδόσεις, Αθήνα, 2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 17.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 394 γρ., 256 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο εξιστορεί τη ραγδαία άνοδο του Σταύρου Νιάρχου. Η συγγραφέας διηγείται την ιστορία του Νιάρχου «μέσα από τα μάτια» του πατέρα της, του Νίκου Δουζίνα, αρχιμηχανικού και στενού συνεργάτη του από την αρχή σχεδόν της εφοπλιστικών του δραστηριοτήτων μέχρι τη γιγάντωση των επιχειρήσεών του.
Περιγραφή

Ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα. Ο πατέρας με το βαλιτσάκι να τρέχει ανά τον κόσμο για τις ανάγκες του στόλου. Ενός στόλου που μεγάλωνε τόσο σε αριθμό όσο και σε μέγεθος πλοίων.
Το βιβλίο εξιστορεί τη ραγδαία άνοδο του Σταύρου Νιάρχου, όχι μόνο ως εφοπλιστή και επιχειρηματία, αλλά και ως εξέχουσας προσωπικότητας του παγκόσμιου τζετ σετ. Δεν παραλείπει την ιστορική διαμάχη μεταξύ Νιάρχου και Ωνάση και πώς ξεκίνησε. «...αν το μελετήσουμε καλά το ζήτημα, θα δούμε ότι το κακό (και το τρανό βέβαια) από εκεί ξεκίνησε. Από τις γυναίκες (cherchez la femme)…»

Η συγγραφέας διηγείται την ιστορία του Νιάρχου «μέσα από τα μάτια» του πατέρα της, του Νίκου Δουζίνα, αρχιμηχανικού και στενού συνεργάτη του από την αρχή σχεδόν της εφοπλιστικών του δραστηριοτήτων μέχρι τη γιγάντωση των επιχειρήσεών του. Και, πέρα από τις ναυπηγήσεις, τα επιχειρηματικά, τα οικονομικά, υπήρχαν βέβαια και τα πιπεράτα, που λέγονταν χαμηλόφωνα από τους γονείς, «να μην ακούσουν τα παιδιά. Χα!! Όλα τα άκουγαν τα παιδιά….»


Add: 2018-01-22 21:12:55 - Upd: 2023-11-16 11:05:51