Η εκδίκηση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-1249-2
Μεταίχμιο, Αθήνα, 12/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 6.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
464 σελ.
Περιγραφή

Μη φεύγεις. Μη φεύγεις ακόμη. Δεν τέλειωσα.

Σ` ένα απομονωμένο χωριό στην Ισλανδία, τρεις φίλοι αποφασίζουν να ανακαινίσουν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Αλλά σύντομα συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνοι τους - κάποιος θέλει να φύγουν και δηλώνει σαφώς την παρουσία του.
Στο μεταξύ, σε μια πόλη απέναντι από το φιορδ, ένα νεαρός γιατρός ερευνά την αυτοκτονία μιας γηραιάς κυρίας και ανακαλύπτει ότι είχε εμμονή με τον εξαφανισμένο γιο της. Όταν οι δύο ιστορίες συνδέονται, η φρικτή αλήθεια αποκαλύπτεται...

Μην το διαβάσετε στο σκοτάδι! Το βιβλίο είναι πραγματικά τρομακτικό.
Marie Claire

Αν θέλετε να μείνετε ξάγρυπνοι τη νύχτα, θα σας σύστηνα αυτό ακριβώς το βιβλίο.
Financial Times

Η ισλανδή βασίλισσα του σασπένς συνδυάζει την αστυνομική πλοκή και τον μυστικισμό, με ανατριχιαστικά αποτελέσματα. […] Η Sigurdardottir δίνει με επιδεξιότητα όλο και περισσότερα δυσοίωνα προειδοποιητικά σημάδια, μέχρι που ο αναγνώστης πιάνει τον εαυτό του να θέλει κυριολεκτικά να φωνάξει στην Κάτριν να τα παρατήσει όσο είναι καιρός και να φύγει, καθώς το ανεξήγητο γίνεται τρομακτικό. Οι σκανδιναβοί συγγραφείς μυστηρίου έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να προκαλούν φρίκη, και η Sigurdardottir αποδεικνύει ότι είναι από τους καλύτερους ανάμεσά τους.
Booklist

Ένα υπερφυσικό θρίλερ με αριστοτεχνική πλοκή […] Η συγγραφέας δένει τους δύο άξονες της αφήγησής της για να καταλήξει σε ένα απρόβλεπτο φινάλε που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των ιστοριών μυστηρίου με το στοιχείο του υπερφυσικού.
Publishers Weekly

Άψογα δοσμένο. Το κομμάτι της εξιχνίασης του εγκλήματος από μόνο του αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα αστυνομικής λογοτεχνίας. Σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί το αλλόκοτο, το μεταφυσικό, το ανεξήγητο, κάτι απόκοσμο που αδράχνει τον αναγνώστη και τον τυλίγει σ’ έναν ιστό τρόμου. Πανέξυπνη σύλληψη, αριστοτεχνική γραφή.
Faedrelandsvennen (Νορβηγία)

Θα χρειαστείτε γερά νεύρα για να το τελειώσετε…
Dagbladet (Νορβηγία)

Κάποια μυθιστορήματα τρόμου προκαλούν μια υποβόσκουσα ανησυχία, κάποια άλλα μια αίσθηση αηδίας και άλλα πραγματικό, καθαρό φόβο. Αυτό εδώ προκαλεί όλα τα παραπάνω, και το κάνει με τόση πειθώ, που είναι δύσκολο να θυμάσαι καθώς το διαβάζεις ότι δεν είναι αλήθεια… Γρήγορη αφήγηση, που κάνει το στομάχι να σφίγγεται και θα σας ταρακουνήσει.
Press Association

Το βιβλίο διαφέρει πολύ από τα σκανδιναβικά αστυνομικά μυθιστορήματα. Τα ασυνήθιστα εγκλήματα και η αίσθηση του μακάβριου φέρνουν στον νου Nesbo, αλλά αυτό το θρίλερ διαθέτει κάτι ακόμα σκοτεινότερο. Τρόμος σε συνδυασμό με αστυνομική πλοκή. Το απόλυτο must.
www.welovethisbook.com


Add: 2018-01-18 11:58:26 - Upd: 2023-06-08 14:52:28