Που να βρω την ψυχή μου... Τόμος Β'
Τέχνη & Πολιτισμός
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5141-40-0
Ιανός, Θεσσαλονίκη, 12/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 24 εκ., 470 γρ., 240 σελ.
τ. 2
Σύντομη περιγραφή
Οι Εκδόσεις IANOS επανεκδίδουν το βιβλίο του Μ. Θεοδωράκη «Ποῦ νὰ βρῶ τὴν ψυχή μου…» Τέχνη και Πολιτισμός, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002. Πρόκειται για το 2ο μέρος της τριλογίας, το οποίο περιλαμβάνει κείμενα, άρθρα, ομιλίες, συνεντεύξεις του Μίκη Θεοδωράκη, που αφορούν στην τέχνη και τον πολιτισμό εν γένει.
Περιγραφή

Οι Εκδόσεις IANOS επανεκδίδουν το βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη «Ποῦ νὰ βρῶ τὴν ψυχή μου…» Τέχνη και Πολιτισμός, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της τριλογίας Ποῦ νὰ βρῶ τὴν ψυχή μου, με τον υπότιτλο Τέχνη και Πολιτισμός, το οποίο περιλαμβάνει κείμενα, άρθρα, ομιλίες, συνεντεύξεις του Μίκη Θεοδωράκη, που αφορούν στην τέχνη και τον πολιτισμό εν γένει. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Απόσπασμα από την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 «Άλλωστε δική μου επιλογή υπήρξε να μην εμπιστευτώ τη ζωή μου σε κανενός είδους κατεστημένες συντεχνίες, κόμματα, παρεούλες, εξαπτέρυγα. Και πέτυχα, νομίζω, το καλύτερο, το ανώτερο και οπωσδήποτε το πιο διαχρονικό: να εμπιστευτώ τη μουσική μου στην καρδιά των ανθρώπων και ανάμεσά τους, πρώτο των πρώτων, στην καρδιά του Έλληνα.»


Το βιβλίο προλογίζει η Ιωάννα Κολοβού. Έργο εξωφύλλου: Μίκης Θεοδωράκης

Απόσπασμα από τον πρόλογο της Ιωάννας Κολοβού

 «Που έτυχε σ’ εμάς να κοινωνήσουμε τέτοιου εξαίσιου λόγου... Μουσικής, Τέχνης και Λόγου, του Μίκη Θεοδωράκη. Μιας προσωπικότητας με προσφορά πολύτιμη και πολύπλευρη. Μιας προσφοράς που σημάδεψε και καθόρισε εν πολλοίς την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας. Ο κορυφαίος συνθέτης, ο μεγάλος αγωνιστής, ο οραματιστής, ο στοχαστής. Δε χρειάζονται πολλά λόγια βέβαια για να χαρακτηρίσεις κάποιον αληθινά μεγάλο. Ο ίδιος περιορίζεται σε δύο μόνο λέξεις, αυτές που προσδιορίζουν και την προσπάθειά του να αγγίξει την αλήθεια, να προσεγγίσει το τέλειο: «Συμπαντική Αρμονία». Kαι είναι αυτό που προσπαθεί να κοινωνήσει σε όλους εμάς που, παγιδευμένοι από εκείνους που μας όρισαν μόνο για τα μικρά και για τ’ ασήμαντα, πορευόμαστε αθέλητα, συχνά χωρίς προορισμό, σε δρόμους δαιδαλώδεις.»

 

Κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις IANOS το πρώτο βιβλίο, με τίτλο «Ποῦ νὰ βρῶ τὴν ψυχή μου» Μουσική, δείτε περισσότερα εδώ. Η τριλογία θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του βιβλίου «Ποῦ νὰ βρῶ τὴν ψυχή μου…» Ιδέες.

 

Από τις εκδόσεις IANOS κυκλοφορούν τα παρακάτω βιβλία του Μίκη Θεοδωράκη:

Μονόλογοι στο Λυκαυγές,Εκδ. IANOS (2017)

Που να βρω την Ψυχή μου… Μουσική, Εκδ. ΙΑΝΟS (2016) 

Διάλογοι στο Λυκόφως. 90 συνεντεύξεις, Εκδ. ΙΑΝΟS (2016)

Σπίθα. Για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη και Δυνατή, Εκδ. IANOS (2011)

Ελληνικότητα και διανόηση, συγγραφή με τον Γιώργο Κοντογιώργη, Εκδ. IANOS (2007)

Μάνου Χατζιδάκι εγκώμιον, Εκδ. IANOS (2004)

 

Κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις IANOSτα παρακάτω βιβλία για τον Μίκη Θεοδωράκη:

Ένα ημερολόγιο για τον Μίκη, του Γιώργου Μονεμβασίτη (2015)

Ουτοπία κρυμμένη στο σώμα της πόλης. Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η εποχή του, του Ανδρέα Μαράτου (2014)

Μια νέα γυναίκα αποκαλύπτεται. Η συνάντηση με τον Μίκη, της Arja Sajionmaa (2013)

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2017-12-14 08:32:21 - Upd: 2022-09-07 16:13:01