Η Γκουέντι και το κουτί
Gwentdy's Button Box (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-781-4
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 6/2017
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 12.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 250 γρ., 152 σελ.
Περιγραφή

Ελάτε… προσοχή στα σκαλιά… η ανηφόρα είναι απότομη…

Μόλις φτάσατε στο Καστλ Ροκ του Μέιν. Έχετε ξανάρθει εδώ. Ξέρετε τις παράξενες ιστορίες που κυκλοφορούν γι’ αυτό το μέρος –Κούτζο, Στάσου πλάι μου, Χρήσιμα αντικείμενα… Όμως δεν είχε ειπωθεί ποτέ μέχρι τώρα η ιστορία για την Γκουέντι και το κουτί.

Είναι καλοκαίρι του 1974 και η δωδεκάχρονη Γκουέντι Πίτερσον δέχεται το μαγικό κουτί που της προσφέρει ένας μυστηριώδης άντρας. Οχτώ πολύχρωμα κουμπιά στολίζουν το κουτί από μαόνι που, όπως ισχυρίζεται ο άγνωστος, θα τη βοηθήσει στη ζωή της. Ταυτόχρονα όμως την προειδοποιεί: «Να προσέχεις το κουτί. Δίνει δώρα, όμως τα δώρα του είναι μικρή ανταμοιβή σε σχέση με την ευθύνη...» Και πράγματι, υπέροχα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στην Γκουέντι. Μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει να πατήσει ένα από τα κουμπιά…

O Stephen King μόλις επέστρεψε και υπογράφει, μαζί με τον Richard Chizmar, μια ολοκαίνουργια νουβέλα, βγαλμένη από την καρδιά του τρομακτικού, γοητευτικού σύμπαντός του.

Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Κάρι, Το Αυτό, Σάλεμς Λοτ, Το Κοράκι, Skeleton Crew, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Στάσου πλάι μου, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Ο Θόλος. Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα, ενώ τo 2016 βραβεύθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του.
Έργα του Ρίτσαρντ Τσίζμαρ έχουν δημοσιευτεί σε δεκάδες περιοδικά, όπως το Ellery Queens Mystery Magazine, αλλά και σε πλήθος εκδόσεων της σειράς The Year’s 25 Finest Crime and Mystery Series. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο World Fantasy, τέσσερις φορές με το International Horror Guild Award, καθώς και με το βραβείο της HWA. Πρόσφατα εκδόθηκε η τρίτη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο A Long December, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Ετικέτες: Η Γκουέντι και το κουτί


Add: 2017-07-28 08:23:36 - Upd: 2023-06-08 14:52:28