Από τον μεγάλο πόλεμο στη διαρκή κρίση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-14-3019-5
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
14 x 21 εκ., 160 σελ.
Περιγραφή

Η άνοδος της χρηματοπιστωτικής αριστοκρατίας στην εξουσία και η αποτυχία της δημοκρατίας

Σήμερα, στο όνομα της ικανοποίησης των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι οποίες είναι φύσει ανικανοποίητες, οι σύγχρονες γενιές υποφέρουν.

Το 1914, στον βωμό του έθνους, η νεολαία της Ευρώπης θυσιάστηκε στους μαζικούς τάφους ενός μακρόχρονου και αδυσώπητου πολέμου. Τώρα, όπως και τότε, η δημοκρατία καταβαραθρώνεται καθώς οι ασκούμενες πολιτικές δεν ανταποκρίνονται ούτε στα συμφέροντα αλλά ούτε και στις επιδιώξεις της πλειοψηφίας.

Η επίλυση αυτής της κρίσης, η θεραπεία αυτού του καρκίνου που κατατρώει την κοινωνία, απαιτεί σεβασμό προς τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες: αφενός, η δημοκρατία χρειάζεται ανάνηψη για να βγει από το κώμα της και, αφετέρου, το χρηματοπιστωτικό σύστημα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη θέση του, ώστε να τεθεί στην υπηρεσία της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ένα αμείλικτο δοκίμιο, στο οποίο καταδεικνύεται πώς κινητοποιούνται τα λόμπι του χρηματοπιστωτικού τομέα για να παρεμποδίσουν οποιαδήποτε πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι παράδοξο το γεγονός ότι μια μικρή μειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού είναι σε θέση να επιβάλλει τη βούλησή της στο σύνολο της κοινωνίας.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι μεγάλες τράπεζες έχουν αποκτήσει μέγεθος, πολυπλοκότητα και αδιαφάνεια σε τόσο ανησυχητικό βαθμό, που τους επιτρέπει να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ισχύ τους.

Σε διεθνές επίπεδο, οι εκλεγμένες διοικήσεις, είτε είναι της Αριστεράς είτε της Δεξιάς, εφαρμόζουν την ίδια οικονομική πολιτική, μια πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χρηματοπιστωτικής αριστοκρατίας και απλώς επιτείνει την κρίση και δυσχεραίνει τις προοπτικές για το μέλλον.


Add: 2017-07-19 08:43:00 - Upd: 2021-03-17 18:24:07