Ο ταχυδρόμος δεν είναι για φάγωμα!
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-93-7377-7
Ιδιωτική Έκδοση, Βόλος, 2015
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
23 x 24 εκ., 30 σελ.
Περιγραφή
Περίληψη: Οι λιβελούλες γίνονται πάντοτε ταχυδρόμοι, γιατί είναι γρήγορες. Στην υπερήφανη οικογένεια των Σιφουνάκηδων όλοι αυτή τη χρήσιμη δουλειά έκαναν, από πάππου προς πάππον. Πάει και τελείωσε! Έλα όμως που ένας νεαρός Σιφουνάκης λαχταράει να γίνει… καλλιτέχνης!
Ο μικρός Κορνήλιος Σιφουνάκης τρελαίνεται για τη ζωγραφική και βαριέται αφόρητα τις ιπτάμενες παραδόσεις επιστολών και πακέτων στη λίμνη και στα περίχωρα. Μάταια προσπαθεί να εξηγήσει αυτή την αγάπη στον πατέρα του. Δεν θέλει ούτε να το ακούσει. Ο γιος του καλλιτέχνης; Φρίκη! Αυτοί είναι όλοι τους τεμπέληδες και χαραμοφάηδες, σαν τον Τζώνη τζίτζικα!
Όταν όμως χάρις στην καλλιτεχνική φύση του Κορνήλιου σώζεται η ζωή και των δυο τους, ο πατέρας δεν μπορεί παρά να αναθεωρήσει. Τελικά ίσως οι ζωγράφοι και οι μουσικοί να μην είναι παράσιτα της εντομοκοινωνίας και ένα λιβελουλάκι να πραγματοποιήσει το όνειρό του!  Περιγραφή: Ένα ευρηματικό παραμύθι για την αποδοχή της διαφορετικότητας που αναδεικνύει την αξία της τέχνης και της αισθητικής μαζί με το αξιοθαύμαστο πάθος των γνήσιων ταλέντων. Παρουσιάζεται με εύστοχο τρόπο η θέληση να ξεφύγουμε κάποιες φορές από το βάρος της οικογενειακής παράδοσης και η ανάγκη να υπερνικήσουμε τους φόβους μας για να αντιμετωπίσουμε το κοινωνικό κατεστημένο. Μια ιστορία όπου τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους και να εκφράζουν αυτό που αισθάνονται.                                 Με αφορμή έναν πίνακα ζωγραφικής, μια ιστορία, ένα συναίσθημα τα παιδιά συγκεκριμενοποιούν αυτό που νιώθουν και ενθαρρύνονται να το εκφράσουν με έναν ευφάνταστο τρόπο.
 
 

Add: 2017-07-12 07:01:46 - Upd: 2017-07-17 09:55:28