Sogno sull'onda / Όνειρο στο κύμα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5048-67-9
Αιώρα, Αθήνα, 6/2017
Είδος έκδοσης: Δίγλωσση έκδοση
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα || Ιταλική
€ 13.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 21 εκ., 96 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι ένας από τους κορυφαίους πρεσβευτές των ελληνικών γραμμάτων. Tα κείμενά του γίνονται ο χαμένος κρίκος μεταξύ της βυζαντινής παράδοσης και της σύγχρονης Ελλάδας. Οι αναγνώστες του δεν παρακολουθούν κάποιο χαμένο παρελθόν που αναπολεί ο συγγραφέας, αλλά μυούνται σε μια ζωντανή διάσταση της ελληνικότητας.
Περιγραφή

Το βιβλίο Sogno sull`onda [Όνειρο στο κύμα] περιλαμβάνει τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Όνειρο στο κύμα, Έρως - Ήρως και Έρωτας στα χιόνια. Τα διηγήματα, με τη μικρή τους φόρμα, αποτελούν ίσως το καλύτερο όχημα για να γνωρίσει κάποιος τους κλασικούς μας.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι ένας από τους κορυφαίους πρεσβευτές των ελληνικών γραμμάτων και στοιχειοθετεί την ελληνική μας ταυτότητα. Τα κείμενά του γίνονται ο χαμένος κρίκος μεταξύ της βυζαντινής παράδοσης και της σύγχρονης Ελλάδας, την οποία ο συγγραφέας ηθογραφεί σε βάθος. Οι αναγνώστες του δεν παρακολουθούν κάποιο χαμένο παρελθόν που αναπολεί ο συγγραφέας, αλλά μυούνται σε μια ζωντανή διάσταση της ελληνικότητας.

Τη μετάφραση του Παπαδιαμάντη στα ιταλικά έκανε η Μαρία Καρακάουζι, ιταλίδα ερευνήτρια της νεοελληνικής λογοτεχνίας που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο και έχει μεταφράσει μεταξύ άλλων Καρκαβίτσα, Ροΐδη, Σεφέρη, Κάλβο, Γκάτσο. Η ίδια έγραψε και μία διαφωτιστική εισαγωγή για την έκδοση, που δίνει το ιστορικό και κοινωνικό στίγμα της εποχής και του δημιουργού.


Δίγλωσση έκδοση


Add: 2017-06-21 13:45:08 - Upd: 2022-05-03 18:26:59