Αρχές Γλωσσών Προγραμματισμού
Concepts of Programming Languages, 11th Edition (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-512-698-8
Γκιούρδας Μ., Αθήνα, 1/2017
11η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 62.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1,310 γρ., 792 σελ.
Περιγραφή

Βασικοί στόχοι των Αρχών γλωσσών προγραμματισμού είναι να παρουσιάσει τις βασικές δομές των σύγχρονων γλωσσών προγραμματισμού και να παρέχει στον αναγνώστη τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την αποτίμηση υφισταμένων και μελλοντικών γλωσσών προγραμματισμού. Ένας ακόμα στόχος είναι η προετοιμασία του αναγνώστη για τη μελέτη του σχεδιασμού μεταγλωττιστών, αναλύοντας σε βάθος τις δομές των γλωσσών προγραμματισμού και παρουσιάζοντας μια επίσημη μέθοδο περιγραφής συντακτικού και παρουσίασης των προσεγγίσεων που ακολουθούνται για λεκτική και συντακτική ανάλυση.

Το βιβλίο περιγράφει τις βασικές αρχές των γλωσσών προγραμματισμού μέσα από την ανάλυση των προβλημάτων σχεδιασμού των διάφορων δομών των γλωσσών, την εξέταση των επιλογών σχεδιασμού γι` αυτές τις δομές σε ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες και την κριτική σύγκριση εναλλακτικών λύσεων για το σχεδιασμό.

Μεταξύ άλλων, το βιβλίο μελετά τα εξής θέματα:

  • Συντακτικό και σημασιολογία γλωσσών προγραμματισμού
  • Περιγραφή τύπων και δομών δεδομένων, εκφράσεων και προτάσεων
  • Προγράμματα και υποπρογράμματα
  • Αντικειμενοστραφής, συναρτησιακός και λογικός προγραμματισμούς
  • Ταυτοχρονισμός
  • Χειρισμός εξαιρέσεων και συμβάντων

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Robert Sebesta είναι Ομότιμος Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Κολοράντο Σπρινγκς. Ο Καθηγητής Sebesta είναι πτυχιούχος στα εφαρμοσμένα μαθηματικά (Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπόλντερ) και έχει λάβει μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στην επιστήμη υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Πενσυλβάνια. Διδάσκει επιστήμη υπολογιστών για περισσότερα από 40 χρόνια. Τα επαγγελματικά ενδιαφέροντά του είναι ο σχεδιασμός και η αποτίμηση γλωσσών προγραμματισμού και ο προγραμματισμός για το web.


Add: 2017-06-19 09:49:53 - Upd: 2023-06-26 15:22:29