Αλγόριθμοι Σχεδίαση και Εφαρμογές
Algorithm Design and Applications (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-512-697-1
Γκιούρδας Μ., Αθήνα, 9/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 55.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1,350 γρ., 796 σελ.
Περιγραφή

Αυτό το βιβλίο έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτελεί μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στη σχεδίαση και ανάλυση αλγόριθμων και δομών δεδομένων για υπολογιστές. Κάθε κεφάλαιο είναι σχετικά ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα, ώστε οι καθηγητές και οι φοιτητές να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την πορεία με την οποία θα εξερευνήσουν τα κεφάλαια. Επιπλέον, η εκτεταμένη συλλογή θεμάτων του βιβλίου καλύπτει τόσο τις κλασικές, όσο και τις νέες αλγοριθμικές μεθόδους. Στο βιβλίο θα βρείτε:

Μαθηματικά για ασυμπτωτική ανάλυση – απόσβεση και τυχαιοποίηση.

Γενικές τεχνικές σχεδίασης αλγόριθμων – άπληστη μέθοδος, τεχνική διαίρει-και-βασίλευε και δυναμικός προγραμματισμός.

Δομές δεδομένων – λίστες, δέντρα, σωροί, δέντρα αναζήτησης, Β-δέντρα, πίνακες κατακερματισμού, λίστες παράλειψης, αλγόριθμοι ένωσης-εύρεσης και δέντρα πολλαπλών διαστάσεων.

Αλγοριθμικά πλαίσια – πληρότητα-NP, προσεγγιστικοί αλγόριθμοι και αλγόριθμοι εξωτερικής μνήμης.

Θεμελιώδεις αλγόριθμοι – ταξινόμηση, αλγόριθμοι σε γράφους, υπολογιστική γεωμετρία, κρυπτογραφία, Γρήγορος Μετασχηματισμός Fourier (FFT) και γραμμικός προγραμματισμός.

Η εποχή μας είναι συναρπαστική για την επιστήμη των υπολογιστών. Οι υπολογιστές δεν είναι πλέον απλές μηχανές υπολογισμών, αλλά χρησιμοποιούνται ως επεξεργαστές πληροφοριών, με εφαρμογές για κάθε επιστημονικό πεδίο, ενώ παράλληλα, η επέκταση του Internet προσφέρει νέα υποδείγματα για εφαρμογές υπολογιστών για την κοινωνία και το εμπόριο. Οι αλγόριθμοι στηρίζουν όλο αυτό το εγχείρημα και το βιβλίο αναπτύσσεται πάνω σ` αυτήν τη λογική και προσεγγίζει το θέμα των αλγόριθμων με κεντρικό προσανατολισμό την υλοποίηση πρακτικών αλγόριθμων που μπορούν να εφαρμοστούν σε πραγματικές συνθήκες.

"Ένα θαυμάσιο βιβλίο που καλύπτει τόσο τα κλασικά όσο και τα σύγχρονα θέματα των αλγόριθμων. Ανυπομονώ να το διδάξω στο μάθημα των αλγόριθμων στο πανεπιστήμιο. Εκτίμησα ιδιαίτερα την ποικιλία των θεμάτων και το επίπεδο δυσκολίας των προβλημάτων."

ROBERT TARJAN, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΙΝΣΤΟΝ

"Η σαφήνεια των εξηγήσεων είναι άριστη. Βρήκα εξαιρετική την προσθήκη των τριών κατηγοριών ασκήσεων."

MING-YANG KAO, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΟΡΘΟΥΕΣΤΕΡΝ

"Οι Goodrich και Tamassia σχεδίασαν ένα βιβλίο που είναι ιδιαίτερα περιεκτικό ως προς την κάλυψή του και καινοτόμο ως προς την προσέγγισή του. Το γεγονός ότι δίνουν έμφαση στις πράξεις και τις εφαρμογές, σε όλο το κείμενο όπως και στις πολλές ασκήσεις, καθιστά το βιβλίο ιδανικό για φοιτητές όλων των επιστημονικών πεδίων που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την πληροφορική. Το βιβλίο περιέχει περισσότερα απ` όσα θα μπορούσε κανείς να ελπίζει ότι θα καλύψει σε ένα εξάμηνο, προσφέροντας στους διδάσκοντες μεγάλη ευελιξία και στους σπουδαστές ένα σημείο αναφοράς όπου θα μπορούν να ανατρέξουν όταν θα έχουν ολοκληρώσει το μάθημα".

MICHAEL MITZENMACHER, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ

"Συστήνω με πάθος αυτόν τον προσιτό οδικό χάρτη για τον κόσμο της σχεδίασης αλγόριθμων. Οι συγγραφείς παρέχουν ρεαλιστικά παραδείγματα προβλημάτων που θα παρακινήσουν και θα καθοδηγήσουν τον αναγνώστη σε λειτουργικές λύσεις, με πλήθος δύσκολων ασκήσεων που θα προάγουν τη βαθύτερη κατανόηση."

JEFFREY S. VITTER, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΣΑΣ


Add: 2017-06-19 09:27:43 - Upd: 2023-06-26 15:22:29