Παγωμένη γη
Halendid (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Χατχούτ, Ρένα
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-749-4
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 3/2017
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ισλανδική
€ 15.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 510 γρ., 320 σελ.
Περιγραφή

Ένα ασυνήθιστο μυθιστόρημα τρόμου που θα σας συναρπάσει!

Μια παρέα τεσσάρων νέων, όλοι τους θύματα της οικονομικής κρίσης, πηγαίνει εκδρομή στην ενδοχώρα της Ισλανδίας. Όταν χάνονται σε μια ξαφνική ομίχλη και το τζιπ τους πέφτει πάνω σ’ ένα ερημικό σπίτι, βρίσκονται παγιδευμένοι σ’ έναν εφιαλτικό κόσμο.

Η παράξενη συμπεριφορά των ηλικιωμένων ιδιοκτητών του σπιτιού, ένα μυστικό δωμάτιο, μια μυστηριώδης φωτογραφία, ένα χωριό γεμάτο σκόρπια κόκαλα, και το γεγονός ότι κάθε φορά που προσπαθούν να φύγουν έρχονται αντιμέτωποι με κάποιο εμπόδιο, κάνουν τους τέσσερις φίλους –και μαζί τους τον αναγνώστη– να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τη φαντασία από την πραγματικότητα.

Ιστορία τρόμου; Ψυχολογικό θρίλερ με λαογραφικά στοιχεία και αιχμές για τα αποτελέσματα της κρίσης στην Ισλανδία;

Μάλλον ένας συνδυασμός τους, ο οποίος μας χαρίζει ένα μοναδικό μυθιστόρημα ακολουθώντας τη μεγάλη παράδοση του Στίβεν Κινγκ και του Λάβκραφτ, αλλά και της αστυνομικής λογοτεχνίας που ανθίζει τα τελευταία χρόνια στον παγωμένο Βορρά της Ευρώπης.

Ο Στέιναρ Μπράγκι θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Ισλανδούς συγγραφείς. Δημοσίευσε την πρώτη του ποιητική συλλογή στα είκοσι τρία του χρόνια και το πρώτο του μυθιστόρημα στα είκοσι πέντε. Ανήκει στο «νέο κύμα» των νεότερων Ισλανδών συγγραφέων που έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους από την ισλανδική μυθολογία, ενώ έχει επηρεαστεί και από τα βιβλία τρόμου του Λάβκραφτ.


Add: 2017-05-02 08:18:07 - Upd: 2023-08-11 14:57:20