Το σύμπαν στα χέρια σας
Ένα ταξίδι στον πραγματικό κόσμο της επιστήμης
Εξώφυλλο/εικαστικό: Βατικιώτης, Παύλος
Επιμέλεια κειμένου: Τικοπούλου, Μάγδα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-594-006-5
Καλέντης, Αθήνα, 4/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 480 σελ.
Περιγραφή

Ο διεθνούς φήμης αστροφυσικός Κριστόφ Γκαλφάρ μάς οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σύμπαντος − ένα ταξίδι στον πραγματικό κόσμο της επιστήμης.

 

Ένα εντυπωσιακό έργο εκλαϊκευμένης επιστήμης που εξηγεί την κβαντική μηχανική, τη γενική σχετικότητα και τη θεωρία χορδών όχι μέσα από αφηρημένα διαγράμματα και εξισώσεις, αλλά μέσα από την αφήγηση, σαν ένα παραμύθι. Διαβάζοντάς το, μεταφερόμαστε στην επιφάνεια του θνήσκοντος Ηλίου, ταξιδεύουμε σε μακρινούς γαλαξίες, δοκιμάζουμε τη θανάσιμα ασφυκτική αγκάλη μιας μαύρης τρύπας και ξεδιπλώνονται μπροστά μας τα μυστήρια της φυσικής.

Το βιβλίο Το σύμπαν στα χέρια σας βοηθά τον απλό αναγνώστη να κατανοήσει τις δυσκολονόητες αλήθειες που αποτελούν τη βάση της σύγχρονης επιστήμης, ενώ καθ’ οδόν θίγει και βαθύτερα ζητήματα όπως η ύπαρξη του Θεού, οι απαρχές του χρόνου και το μέλλον της ανθρωπότητας…

Ο Κριστόφ Γκαλφάρ, ως επιδέξιος αφηγητής, μας παίρνει από το χέρι σε ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, όπου θα εξερευνήσουμε τους δομικούς λίθους που βρίσκονται στη βάση του σύμπαντος κόσμου, φτάνοντας μέχρι τα αναπάντητα ερωτήματα που εξακολουθούν να μας απασχολούν. Όλα αυτά τα θαύματα παρουσιάζονται με γλώσσα άμεση και διαισθητική, η οποία πετυχαίνει αυτό που κανένα άλλο βιβλίο δεν κατάφερε σε τόσο μεγάλο βαθμό ως σήμερα: να καταστήσει απόλυτα προσιτό στους αναγνώστες τον δαιδαλώδη, φανταστικό, μυστηριώδη και θαυμαστό κόσμο της επιστήμης.  

Το βιβλίο κυκλοφορεί επίσης στις χώρες: ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊβάν, Κορέα, Βραζιλία.

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2017-03-27 09:12:07 - Upd: 2024-01-16 15:18:04