Κωστής Παλαμάς Ποιήματατα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9451-80-2
ΑΛΔΕ Εκδόσεις, Κέρκυρα, 3/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 219 γρ., 160 σελ.
τ. 3
Σύντομη περιγραφή
Ο Κωστής Παλαμάς υπήρξε ένας από τους πολυγρα¬φότερους Έλληνες λογοτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους και θεωρείται, ύστερα από τον Διονύσιο Σολωμό, ο δεύτερος εθνικός μας ποιητής.
Περιγραφή

Κωστής Παλαμάς -ΠΟΙΗΜΑΤΑ

επιλογές του εκδότη

Ο Κωστής Παλαμάς  (1859-1943)  εξαιρετική ποιητική μορφή, πρώτος ανάμεσα στους μεγάλους νεοέλληνες ποιητές, τεχνίτης του στίχου αλλά και του πεζού, με έργο πλατύ και σύνθετο, ποιητικό, διηγηματογραφικό, κριτικό, χρονογραφικό, θεατρικό, πλούτισε τη νεοελληνική λογοτεχνία. Οι πολυάριθμοι τόμοι του έργου του συνιστούν το μνημειοδέστερο  ποιητικό οικοδόμημα στη νεοελληνική γραμματολογία.

Στην παρούσα έκδοση ανθολογήθηκαν ποιήματα αντιπροσωπευτικά του απόλυτου λυρισμού του ποιητή αλλά και ποιήματα που πιστοποιούν τη θέση του μέσα στην κοινωνία, μέσα στο έθνος του, στην εποχή του. Επίσης ποιήματα σύντομα, λιγότερο μακρόστιχα,  με επικαιρική χροιά. Όλα  προϊόντα της πολύπλευρης προσωπικότητάς του, του στοχασμού του, της αδιάκοπης εργασίας του, των οραμάτων του, των μεγάλων αισθημάτων του, των ακράτητων παθών του, της ιδεατής φυγής του μέσα στην απέραντη φύση και των ονειροπολήσεών του για την επικράτηση στη γη των υψηλών ιδανικών.

Νέα σειρά: Μεγάλοι Έλληνες Ποιητές

Στη σειρά «Μεγάλοι Έλληνες ποιητές» εντάσσονται εκείνοι που η ποίησή τους σπάζοντας το φράγμα του χρόνου αξίζει να διαβάζεται από όλους ως μέ­ρος μιας συναρπαστικής επικαιρότητας που μας αφορά. Η σειρά φιλοδοξεί να καλύψει ορισμένα κενά στην ελληνική βιβλιαγορά, αλλά κυρίως να οικοδομή­σει μια συστηματική σχέση του νεοέλληνα αναγνώστη με ό,τι θεωρείται σημα­ντικό και αξεπέραστο στην ποίηση.

Στη σειρά αυτή κυκλοφορούν επίσης από τις Εκδόσεις μας τα βιβλία: «Κωνσταντίνος Καβάφης» και «Γεώργιος Σουρής».


Add: 2017-03-06 12:43:03 - Upd: 2017-03-06 12:43:03