Θρύλε μου
Ιστορίες Ολυμπιακής τρέλας και λατρείας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9451-82-6
Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 295 γρ, 224 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε σημαντικά γεγονότα της ιστορίας του Ολυμπιακού.Ο γνωστός συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς συμπράττει και σχολιάζει. Διαβάζο­ντας το βιβλίο οι νεότεροι μαθαίνουν την ιστορία της ομάδας ενώ οι μεγαλύτεροι θυ­μούνται τις συγκινήσεις και τις χαρές που τους πρόσφερε ο Θρύλος.
Περιγραφή

Θρύλε μου

Ιστορίες Ολυμπιακής τρέλας και λατρείας 2ο

Ένα ταξίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού μοιράζεται απλόχερα στους αναγνώστες του βιβλίου.

Ακολουθεί τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στα μονοπάτια της δόξας του. Σας προσκαλεί να φορέσετε την τιμημένη ερυθρόλευκη ριγωτή, να ξαναγίνετε παιδιά και να χαθείτε σε ένα πέλαγο «θρυλικών» αναμνήσεων. Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε σημαντικά γεγονότα της ιστορίας του Ολυμπιακού με μορφή διηγηματική - λογοτε­χνική. Συν τοις άλλοις ο Νίκος Μαυρωνάς ήταν από τους πρώτους που «πέρασε» την λογοτεχνία στα βιβλία που ασχολούνται με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Μεγά­λες νίκες του Θρύλου γλέντια τρανά, ανεπανάληπτα γκολ, πρωταθλήματα παρουσιά­ζονται με τρόπο γλαφυρό χωρίς να αλλοιώνεται στο παραμικρό η ιστορική αλήθεια!

Ο γνωστός συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς συμπράττει και σχολιάζει. Διαβάζο­ντας το βιβλίο οι νεότεροι μαθαίνουν την ιστορία της ομάδας ενώ οι μεγαλύτεροι θυ­μούνται τις συγκινήσεις και τις χαρές που τους πρόσφερε ο Θρύλος.

Δεν λείπουν από το βιβλίο πρωτοσέλιδα εφημερίδων που εξυμνούν θριαμβευτικές νίκες του Ολυμπιακού. Επίσης υπάρχουν στην αρχή του βιβλίου πρόλογοι των: Σάββα Θεοδωρίδη, Κωνσταντίνου Καραπαπά, Αντώνη Γλύκα και Γιώργου Κε­ντρωτή. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το φωτογραφικό υλικό που έχει παραχωρηθεί από το Μουσείο του Ολυμπιακού.

Ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο γράφει πρωτοπρόσωπα τα εξής:

«Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς είναι ο Θρύλος των γηπέδων μας. Η τιμημένη ιστορία του γράφτηκε με τον ιδρώτα και το αίμα αυτών που φόρεσαν την τιμημένη ερυθρόλευκη ριγωτή με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος. Το βιβλίο αυτό προήλθε από τη δική μας εσωτερική ανάγκη να γράψουμε για τον Θρύλο και είναι ένα ταξίδι στα ένδοξα μονοπάτια της ιστορίας του».