Μπελγκρέιβια
Julian Fellowes's Belgravia (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-736-4
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 12/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 17.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 670 γρ., 544 σελ.
Περιγραφή

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα από τον βραβευμένο δημιουργό της πασίγνωστης τηλεοπτικής σειράς Ο Πύργος του Ντάουντον!

Την παραμονή της μάχης του Βατερλό, η αφρόκρεμα της Βρετανίας συγκεντρώνεται στις Βρυξέλλες, σ’ έναν χορό λαμπρό όσο και τραγικό –πολλοί από τους νεαρούς που διασκεδάζουν εκεί την επόμενη μέρα θα πέσουν νεκροί στη μάχη.

Εκείνη η νύχτα, όμως, θ’ αλλάξει τη ζωή και της όμορφης Σοφίας, κόρης του φιλόδοξου εμπόρου Τζέιμς Τρέντσαρντ…

Είκοσι πέντε χρόνια μετά, οι Τρέντσαρντ ζουν στην ακριβή συνοικία της Μπελγκρέιβια –εκεί που η αριστοκρατία συνυπάρχει με τους ανερχόμενους αστούς, όπως οι ίδιοι. Έχουν πλούτη, δύναμη… κι ένα μυστικό: δεν θέλουν να μιλούν γι’ αυτό που συνέβη στη Σοφία εκείνη τη νύχτα.

Το Μπελγκρέιβια είναι η ιστορία αυτού του μυστικού, που ψιθυρίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες της όμορφης συνοικίας και ενώνει, παρά τη θέλησή τους, δύο οικογένειες και δύο τάξεις κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των υπηρετών τους. Ενός μυστικού που, αργά ή γρήγορα, θα έρθει στο φως…

Μια εκπληκτική ιστορία φιλοδοξίας, έρωτα και προκατάληψης στο Λονδίνο του 1840.

O Τζούλιαν Φέλοους είναι πολυβραβευμένος ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός. Ως δημιουργός, σεναριογράφος και παραγωγός της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Ο Πύργος του Ντάουντον, ο Φέλοους τιμήθηκε με τρία βραβεία Emmy. Έχει γράψει δύο μυθιστορήματα που έγιναν μπεστ σέλερ σε πολλές χώρες, τα Snobs και Past Imperfect, καθώς και το σενάριο της ταινίας Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ, για το οποίο βραβεύτηκε με Όσκαρ. Είναι σεναριογράφος σε πολλές ταινίες, όπως Το Παιχνίδι του Έρωτα, Βασίλισσα Βικτόρια: Τα χρόνια της νιότης και Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Το 2011 ανακηρύχθηκε λόρδος. Με τη σύζυγό του Έμα μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στο Ντόρσετ και το Λονδίνο.


Add: 2016-12-09 07:34:22 - Upd: 2021-03-17 18:29:37