Θανάσιμα Παιχνίδια
Straffa Och Lata Do (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-718-0
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 9/2016
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Σουηδική
€ 17.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 885 γρ., 720 σελ.
Περιγραφή

Ακραία ερωτικά παιχνίδια. Πολύ ακραία… Μέχρι θανάτου!

Ο δημοσιογράφος Χάρι Σβένσον επιστρέφει στο ξενοδοχείο του έπειτα από μια αποτυχημένη νύχτα λαγνείας. Η πόρτα του διπλανού δωματίου είναι μισάνοιχτη και ο Χάρι βλέπει έναν άντρα να ροχαλίζει στο κρεβάτι. Είναι ένας γνωστός καλλιτέχνης και δίπλα του ξαπλωμένη μια νεκρή γυναίκα…

Έτσι ο Χάρι πέφτει πάνω σ’ ένα δημοσιογραφικό λαβράκι –τη στιγμή ακριβώς που σκόπευε να τα παρατήσει. Αποφασίζει να κάνει έρευνα για την άγνωστη δολοφονημένη γυναίκα και παίρνει συνέντευξη από τον καλλιτέχνη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος.

Λίγο καιρό αργότερα, ο Χάρι θα βρεθεί μπλεγμένος σ’ αυτή την ιστορία… Ένας παρόμοιος φόνος γίνεται στο Γκέτεμποργκ. Αυτή τη φορά το θύμα είναι μια γυναίκα με την οποία ο Χάρι είχε περάσει μια βραδιά πάθους. Οι δυο τους είχαν πειραματιστεί με ακραία ερωτικά παιχνίδια.

Τώρα ο Χάρι είναι και ο ίδιος ύποπτος. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν αρχίζει να δέχεται απειλητικά μηνύματα. Πλέον ξέρει ότι για να ξεμπλέξει πρέπει να κυνηγήσει μόνος του έναν κατά συρροή δολοφόνο. Έναν δολοφόνο με επικίνδυνα γούστα, χωρίς κανέναν φραγμό…

Ένα σκανδιναβικό θρίλερ που θα διαβάσετε με μια ανάσα…    


Ο Ματς Ούλσον είναι δημοσιογράφος. Εδώ και πενήντα χρόνια γράφει άρθρα, κυρίως στη σουηδική εφημερίδα Expressen, για τη μουσική, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό και πολλά άλλα. Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις για τη δουλειά του, μεταξύ άλλων και το Μεγάλο Βραβείο Δημοσιογραφίας της Σουηδίας το 2002. Στο παρελθόν είχε εκδοθεί το μυθιστόρημά του De ensamma pojkarna (Τα μοναχικά αγόρια). Με το μυθιστόρημα Θανάσιμα Παιχνίδια έκανε το ντεμπούτο του στην αστυνομική λογοτεχνία. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στη Σουηδία και το δεύτερο μυθιστόρημά του με ήρωα τον Χάρι Σβένσον, με τίτλο I De Basta Familjer, το οποίο θα εκδοθεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.


Add: 2016-09-28 10:45:29 - Upd: 2021-03-17 18:29:36