Ξεχασμένα κορίτσια
De Glemte Piger (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Χατχούτ, Ρένα
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-707-4
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 5/2016
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Δανικά
€ 14.40 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 540 γρ., 352 σελ.
Περιγραφή

Ένα κλασικό σκανδιναβικό νουάρ που θα συναρπάσει τους φαν του καλού αστυνομικού μυθιστορήματος!

Η αστυνομία βρίσκει σε ένα δάσος το πτώμα μιας άγνωστης γυναίκας. Η Λουίσε Ρικ, επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Ερευνών, ανακαλύπτει ότι το θύμα είχε μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα για κορίτσια με νοητική υστέρηση, όπου την είχε εγκαταλείψει η οικογένειά της. Την ίδια μοίρα είχαν και τα άλλα κορίτσια του ιδρύματος, και γι` αυτό ήταν γνωστά ως «ξεχασμένα κορίτσια».

Όμως η Λουίσε σύντομα ανακαλύπτει κάτι αλλόκοτο: η νεκρή είχε μια δίδυμη αδελφή και πριν από τριάντα και πλέον χρόνια είχαν εκδοθεί πιστοποιητικά θανάτου και για τα δύο κορίτσια.

Η έρευνα της Λουίσε παίρνει σταδιακά μια παράξενη και ανησυχητική τροπή που τη φέρνει όλο και πιο κοντά στο σπίτι των παιδικών της χρόνων. Καθώς έρχονται στο φως κι άλλα εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί στο δάσος, θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη μ’ ένα τρομερό γεγονός από το παρελθόν της, το οποίο είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια να ξεχάσει….

Στα Ξεχασμένα κορίτσια η συγγραφέας ξεδιπλώνει άλλη μια φορά το πλούσιο ταλέντο της και μας προσφέρει ένα ανατριχιαστικό θρίλερ γεμάτο αγωνία και μυστήριο.

Η Sara Blaedel θεωρείται σήμερα η «Βασίλισσα του Εγκλήματος» της Δανίας –τα βιβλία της έχουν πωλήσεις άνω του 1,8 εκατομμυρίου μόνο στη Δανία, μια χώρα με πληθυσμό 5,6 εκατομμύρια– ενώ η σειρά βιβλίων της με πρωταγωνίστρια τη Λουίσε Ρικ είναι από τις πλέον αγαπημένες του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο. Tα βιβλία της έχουν εκδοθεί σε 21 χώρες, ενώ το 2014 ψηφίστηκε για τέταρτη φορά ως η δημοφιλέστερη συγγραφέας της Δανίας και το 2015 απέσπασε το ανώτατο λογοτεχνικό βραβείο της Δανίας, De Gyldne Laurbær. Ζει στην Κοπεγχάγη με την οικογένειά της. Όταν δεν ασχολείται με την αφήγηση άγριων φόνων, είναι πρέσβειρα της οργάνωσης Σώστε τα Παιδιά.


Add: 2016-07-08 11:27:41 - Upd: 2023-08-11 14:57:20