Λευκό μακρύ παλτό (και άλλες ιστορίες)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-592-034-0
Μανδραγόρας, Αθήνα, 5/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 96 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει έντεκα διηγήματα, τα οποία αποτελούν μια ιδιαίτερη μίξη σουρεαλιστικών και ρεαλιστικών στοιχείων. Οι ήρωες, άνθρωποι καθημερινοί, ζουν απρόσμενες καταστάσεις με ανατροπές, απρόοπτα, εκπλήξεις. Γραφή ιδιαίτερη, από την οποία αναδύονται ισχυρές εκρήξεις της λαβυρινθώδους ανθρώπινης ψυχής.
Περιγραφή

Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει έντεκα διηγήματα, τα οποία αποτελούν μια ιδιαίτερη μίξη σουρεαλιστικών και ρεαλιστικών στοιχείων. Οι ήρωες, άνθρωποι καθημερινοί, ζουν απρόσμενες καταστάσεις με ανατροπές, απρόοπτα, εκπλήξεις. Γραφή ιδιαίτερη, από την οποία αναδύονται ισχυρές εκρήξεις της λαβυρινθώδους ανθρώπινης ψυχής. Γραφή που ξαφνιάζει τον αναγνώστη, που προκαλεί σε εγρήγορση τη φαντασία και το ονειροπόλημα και οδηγεί σε μια ιδιόμορφη αντίστιξη πραγματικού και φανταστικού. Έρωτας, θάνατος, εγκατάλειψη, προσδοκία, απόρριψη, παράδοση, διεκδίκηση, ελπίδα, όλα τα στοιχεία που διέπουν την ανθρώπινη ζωή, συνυπάρχουν σε αυτό το όμορφο ταξίδι, με οδηγό την αφηγηματική ικανότητα της Χρυσοξένης Προκοπάκη.

 

Δείγμα γραφής

 «Ποτέ δεν του άρεσαν οι αγκαλιές. Από μικρό παιδί τις απέφευγε. Έσπρωχνε μακριά τα χέρια που τον πλησίαζαν θεωρώντας ότι τον πλησιάζουν για να τον πνίξουν. Αυτή τη φορά όμως, θα του το επιτρέψει. Θα ανταποκριθεί στην αγκαλιά του φίλου του και με μια αργή, προσεκτική κίνηση, θα βγάλει απ’ την τσέπη του παλτού του το μαχαίρι και θα το χώσει στα σπλάχνα του. Αργά, προσεκτικά. Ο Κ. Φαλάφας θα σωριαστεί πάνω του. Θα ήταν ευχαριστημένος αν μπορούσε με κάποιον τρόπο να το αποφύγει αυτό. Αλλά δεν είναι στο χέρι του. Είναι λογικό ο άλλος να πέσει πάνω του μετά το χτύπημα που θα έχει δεχτεί. Θα το αντέξει. Για μερικά δευτερόλεπτα θα αντέξει το βάρος της φιλίας. Έπειτα θα τον σύρει μέσα στο σπίτι, θα βγει έξω και θα τραβήξει την πόρτα.»


Add: 2016-05-25 08:34:04 - Upd: 2021-04-01 16:50:09