Λευκές Νύχτες
White Nights (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Χατχούτ, Ρένα
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-702-9
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 4/2016
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 17.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 19 εκ., 500 γρ., 464 σελ.
Περιγραφή

Ένα αυθεντικό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σας συναρπάσει.

Μια εκδήλωση καταλήγει σε φιάσκο όταν ένας από τους καλεσμένους, ένας μυστηριώδης Βρετανός, ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται ποιος είναι. Την επόμενη μέρα ο μυστηριώδης άντρας είναι νεκρός.

Ο επιθεωρητής Τζίμι Πέρεζ της αστυνομίας των Σέτλαντ νομίζει αρχικά ότι έχει να κάνει με αυτοκτονία. Σύντομα διαπιστώνει πως ο θάνατος είναι το έργο ενός ψυχρού δολοφόνου.

Κατά την έρευνά του, ο Πέρεζ βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα κρυμμένα μυστικά της μικρής κοινότητας των Σέτλαντ. Κι έπειτα κάποιος ανακαλύπτει ένα δεύτερο πτώμα… Ο Πέρεζ ξέρει ότι πρέπει να σπάσει τον κύκλο προτού γίνει κι άλλη δολοφονία.

Όλα αυτά συμβαίνουν μια εποχή του χρόνου που αναστατώνει ολόκληρη την κοινότητα… τότε που η νύχτα γίνεται ένα με τη μέρα και τίποτα δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται…

Οι Λευκές Νύχτες είναι συνέχεια του βραβευμένου μυθιστορήματος Μαύρα Φτερά.

Μια δροσερή πνοή στην αστυνομική λογοτεχνία… μέχρι του σημείου να σου παγώνει το αίμα…»

–New York Times Book Review

«Ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα που απορροφά τον αναγνώστη, προσφέροντάς του την απόλαυση της παραδοσιακής αστυνομικής λογοτεχνίας…» –Washington Post

Η Ann Cleeves κέρδισε το 2006 το εξαιρετικά σημαντικό βραβείο λογοτεχνίας Duncan Lawrie Dagger στην κατηγορία Καλύτερου Αστυνομικού Μυθιστορήματος για το βιβλίο της Μαύρα Φτερά (Raven Black). Είναι μέλος της ομάδας «Murder Squad» που έχει στόχο την προώθηση της αστυνομικής λογοτεχνίας. Πολλά από τα μυθιστορήματά της τα οποία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος έχουν μεταφερθεί σε τηλεοπτικές σειρές του BBC και του ITV. Ζει στο Νορθ Τάινσαϊντ της βορειοανατολικής Αγγλίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της στη διεύθυνση www.anncleeves.com.


Add: 2016-05-18 06:56:26 - Upd: 2023-08-11 14:57:20