Πλατεία Μεσολογγίου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-8154-82-7
Ολκός, Αθήνα, 5/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 13.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 21 εκ., 192 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η Πλατεία Μεσολογγίου είναι μια πλατεία της Αθήνας όπως όλες οι άλλες πλατείες της και όπως οι πλατείες όλων των άλλων πόλεων της Ελλάδας. Γι’ αυτό, εκτός από πραγματική, είναι ταυτόχρονα συμβολική, προσωπική και αποκαλυπτική.
Περιγραφή

Η Πλατεία Μεσολογγίου είναι μια πλατεία της Αθήνας όπως όλες οι άλλες πλατείες της και όπως οι πλατείες όλων των άλλων πόλεων της Ελλάδας. Γι’ αυτό, εκτός από πραγματική, είναι ταυτόχρονα συμβολική, προσωπική και αποκαλυπτική. Είναι η πλατεία κοντά στο σπίτι μας, όπου κι αν κατοικούμε, που την ξέρουμε από πάντα χωρίς να της δίνουμε σημασία. Πίσω από το θόρυβο, τα μαγαζιά και τις φωνές των παιδιών, κλείνει μέσα της τις ελπίδες, τα όνειρα και την απέραντη σιωπή, τη δική μας και τόσων άλλων ανθρώπων.

 Η Πλατεία Μεσολογγίου είναι το δεύτερο βιβλίο του Βαγγέλη Προβιά μετά Τα μαύραπαπούτσια της παρέλασης (Ολκός, 2014). Είναι ένας κύκλος διηγημάτων για την αχαρτογράφητη ευαισθησία και τις απρόβλεπτες ιστορίες ζωής που έχουν κοινή αναφορά στην πλατεία Μεσολογγίου την πραγματική και την «Πλατεία Μεσολογγίου» τη συμβολική, την πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι και την «Πλατεία Μεσολογγίου» κάθε γειτονιάς της Αθήνας και κάθε πόλης της Ελλάδας. Είναι οι ιστορίες που έχει να πει η πλατεία που μας μεγάλωσε, που μας παρακολουθεί, που μας γνωρίζει πιο πολύ από όσο τη γνωρίζουμε εμείς.


Add: 2016-05-17 09:48:09 - Upd: 2016-05-17 09:48:09