Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΑΣ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-487-255-8
Σαΐτης, Αθήνα, 4/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 5.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 29 εκ., 70 γρ., 28 σελ.
Περιγραφή
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΑΣ
 
Ήταν Σάββατο του Λαζάρου και η βιτρίνα του παιχνιδάδικου ήταν στολισμένη με μεγάλα πλαστικά κόκκινα αυγά, άσπρα χνουδωτά κουνελάκια, πολύχρωμα φαναράκια και όλων των ειδών τις πασχαλινές λαμπάδες, που καμάρωναν στολισμένες με κορδέλες, λουλούδια, καραβάκια, κουκλιά και ό,τι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.
Ανάμεσά τους στριμωγμένο σε μια γωνιά ένα κίτρινο χλωμό κεράκι πρόβαλε δειλά το φιτιλάκι του. Το ταπεινό αυτό μικρό κεράκι έχει ένα κρυφό πασχαλινό όνειρο. Ένα μεγάλο ταξίδι και μια απίθανη περιπέτεια το περιμένει.
Ποια θα είναι η τύχη του άραγε;
Σελίδες 32 Διάσταση 20*28,5cm σε τετράχρωμη εκτύπωση
 
Οι συγγραφείς Πηνελόπη και Μαρία Μωραΐτου
Η Πηνελόπη Μωραΐτου είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας, διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία. Είναι Γενική Διευθύντρια του Ερευνητικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης (Ε.Ι.Π.Ε.).
Η Μαρία Μωραΐτου γεννήθηκε στον Πειραιά και σπουδάζει Παιδαγωγικά στη Βοστώνη. Έχει παρακολουθήσει το 1ο και 2ο Θερινό Σχολείο με θέμα «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» και το 1ο Συνέδριο «Λαϊκός Πολιτισμός και Εκπαίδευση». Αγαπάει τα λούτρινα ζωάκια της και ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες των αγαπημένων της βιβλίων.
 
Η εικονογράφος Πέγκυ Φούρκα
Η Πέγκυ Φούρκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο, αγιογραφία, ιστορία της τέχνης και συντήρηση έργων τέχνης στην ιδιωτική σχολή καλών τεχνών του αγιογράφου Δημήτρη Χατζηαποστόλου. Από το 1996 είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και συνεργάζεται με αξιόλογους εκδότες και συγγραφείς. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εικονογράφηση διδακτικού υλικού, ενώ στον χώρο της αγιογραφίας έχει ασχοληθεί με την αγιογράφηση φορητών εικόνων. Το παιδικό βιβλίο αποτελεί για εκείνη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Το 2009 εκδόθηκε το
πρώτο βιβλίο της με κείμενα και εικονογράφηση της ίδιας και ακολούθησαν άλλα τρία βιβλία, που κυκλοφoρούν από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιo, τον Γιώργο, που πρωταγωνιστεί όχι μόνο στη ζωή της αλλά και στα βιβλία που γράφει και εικονογραφεί.

Add: 2016-04-07 09:41:43 - Upd: 2020-10-23 13:46:26