Novel and Other Poems
Bilingual edition (English - Greek)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5048-43-3
Αιώρα, Αθήνα, 3/2016
Γλώσσα: Αγγλικά
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 16.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 21 εκ., 216 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη μεταφρασμένα στα αγγλικά από τον κορυφαίο νεοελληνιστή Roderick Beaton. Οι ποιητικές συλλογές Μυθιστόρημα και Τρία κρυφά ποιήματα, καθώς και ποιήματα από τις συλλογές, Στροφή, Ημερολόγιο Καταστρώματος Β' και Ημερολόγιο Καταστρώματος Γ' περιλαμβάνονται σε μια δίγλωσση έκδοση (αγγλικά-ελληνικά)
Περιγραφή

Ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη μεταφρασμένα στα αγγλικά από τον κορυφαίο νεοελληνιστή Roderick Beaton, εμπλουτίζουν πλέον τη σειρά των Εκδόσεων Αιώρα Modern Greek Classics. Οι ποιητικές συλλογές Μυθιστόρημα και Τρία κρυφά ποιήματα, καθώς και ποιήματα από τις συλλογές, Στροφή, Ημερολόγιο Καταστρώματος Β` και Ημερολόγιο Καταστρώματος Γ` περιλαμβάνονται σε μια δίγλωσση έκδοση (αγγλικά-ελληνικά).

Ο Roderick Beaton είναι καθηγητής στην Έδρα Κοραή Σύγχρονης Ελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας και διευθυντής του κέντρου Νεοελληνικών σπουδών στο King`s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων έχει γράψει μία βιογραφία του Σεφέρη με τίτλο Περιμένοντας τον Άγγελο καθώς και το μυθιστόρημα Τα παιδιά της Αριάδνης. Έχει μεταφράσει μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές από τα Νέα Ελληνικά. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι: Ο πόλεμος του Μπάιρον και Η ιδέα του έθνους στην ελληνική λογοτεχνία.

Το έργο του εξωφύλλου φιλοτέχνησε ειδικά για την έκδοση ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.


Add: 2016-04-04 11:24:12 - Upd: 2021-03-17 18:29:35