Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-569-543-9
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Μεταμόρφωση Αττικής, 2/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.98 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 434 γρ., 384 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ο Guy Verhofstadt, Πρόεδρος των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναπτύσσει το όραμα του για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ιδανικών της.
Περιγραφή
Στο βιβλίο αυτό, ο Verhofstadt αφηγείται πώς το φιλόδοξο σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, το οποίο συνέλαβαν οραματιστές πολιτικοί αμέσως μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο με στόχο την εξασφάλιση της ειρήνης και της προόδου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, εκφυλίστηκε σε ένα ανέμπνευστο και ανούσιο γραφειοκρατικό οικοδόμημα. Με τη Μεσόγειο να μετατρέπεται σε νεκροταφείο μεταναστών, με εξωτερική πολιτική που χλευάζεται διεθνώς για την ατολμία της, με την ανικανότητα, τόσα χρόνια μετά, να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, να δημιουργηθεί μια πραγματικά ενιαία ευρωζώνη, και να μειωθεί το χάσμα από τους παγκόσμιους ανταγωνιστές (ΗΠΑ, Κίνα), είναι φανερό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βαδίζει σε λάθος δρόμο. Ο Guy Verhofstadt βλέπει τη λύση σε ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Με παραδείγματα από την Ιστορία, εξηγεί ότι τα τολμηρά βήματα που χρειάζονται πρέπει να γίνουν τώρα. Όχι προς τη δημιουργία ενός υπεροπτικού και απόμακρου υπερκράτους, αλλά προς μια αποτελεσματική και δημοκρατική Ομοσπονδία, βασισμένη στις αρχές της ελευθερίας, του σεβασμού του ατόμου και των νόμων. Ξαναγυρνά έτσι στο εμπνευσμένο όραμα των ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για την οικοδόμηση ενός καλύτερου ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Γιατί σας το προτείνουμε:

  • Το βιβλίο αποτελεί την ολοκληρωμένη πρόταση ενός πραγματικού οραματιστή Ευρωπαίου για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχει κρίσιμη σημασία και για την Ελλάδα.
  • Ο Guy Verhofstadt είναι γνωστός στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά τη σημαντική ομιλία του υπέρ της χώρας μας, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε τον Ιούλιο 2015.
  • Με απλή γλώσσα και παραδείγματα από την ιστορία, ο συγγραφέας τεκμηριώνει την πρότασή του και δείχνει το δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης.
  • Το βιβλίο περιέχει και ειδικό κεφάλαιο για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Add: 2016-03-10 15:07:46 - Upd: 2021-03-17 18:23:59