Εισηγήσεις αστικού δικαίου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-82028-9-4
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 50.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 24 εκ., 606 σελ.
Περιγραφή

Με το βιβλίο αυτό επιχειρείται σύντομη συνολική παρουσίαση του Αστικού Δικαίου κατά τον Αστικό Κώδικα, χωρίς βέβαια αξιώσεις πληρότητας και εμβάθυνσης.
Δεν ακολουθείται η πενταμερής διαίρεση του Αστικού Κώδικα, αλλά μετά τις βασικές Γενικές Έννοιες (τμήμα Ι) εξετάζονται: Τα υποκείμενα του δικαίου (τμήμα ΙΙ), το δικαίωμα ως κεντρική έννοια του Αστικού Δικαίου (τμήμα ΙΙΙ), οι πράξεις δικαίου (τμήμα IV), οι σχέσεις του προσώπου με την οικογένεια (τμήμα V) και με την περιουσία του (τμήμα VI) και η σημασία του χρόνου στο δίκαιο (τμήμα VII). Έτσι, τελικά το Αστικό Δίκαιο παρουσιάζεται με τριμερές σχήμα: Γενικές Αρχές και Έννοιες, Δίκαιο των Προσώπων
και Δίκαιο της Περιουσίας.
Ακολουθεί παράρτημα (τμήμα VIII), στο οποίο περιέχονται ερωτήσεις και απλά πρακτικά θέματα Αστικού Δικαίου, ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος των γνώσεων και της δυνατότητας πρακτικής αξιοποιήσεώς τους.
Το εκτενές αλφαβητικό ευρετήριο δίνει την ευκαιρία σύντομης επανάληψης και επισκόπησης βασικών εννοιών και όρων του Αστικού Δικαίου.
Είναι αυτονόητο ότι η μελέτη του βιβλίου θα είναι αποδοτικότερη, αν γίνεται πάντοτε με βάση το κείμενο του Αστικού Κώδικα και αν για τα επί μέρους θέματα ο αναγνώστης ανατρέχει στην πλούσια ειδική βιβλιογραφία.


Add: 2016-01-25 08:26:27 - Upd: 2019-07-15 11:37:22