Ο χορός του Σαμάνου
Κινέζικες στρατηγικές για δυνατούς άντρες που ξέρουν να αγαπούν
Μετάφραση: Ανωγιάτη, Άσπα
Επιμέλεια κειμένου: Λιβανός, Στέλιος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-91336-8-5
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανική
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 411 γρ., 314 σελ.
Περιγραφή

Το νέο βιβλίο των δύο Γερμανίδων συγγραφέων Christine Li και Ulja Krautwald έρχεται να συμπληρώσει, ως ο Γιάνγκ πόλος, αυτό που ξεκίνησε με τον «Δρόμο της Αυτοκράτειρας».

                Στον «Δρόμο της Αυτοκράτειρας», το προηγούμενο βιβλίο των δύο συγγραφέων που έχουμε εκδόσει ήδη από το 2013, αναλύονται το Κινέζικα μυστικά για την γυναικεία φύση. Στον «Χορό του Σαμάνου» αναλύονται τα Κινέζικα μυστικά για την ανδρική φύση. Έτσι λοιπόν είναι ευνόητοι οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την έκδοση του παρόντος βιβλίου, το οφείλουμε στους άνδρες.

                Ο «Χορός του Σαμάνου» είναι επί της ουσίας ένα βιβλίο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Μέσα σ’ αυτό όμως, ο Δυτικός αναγνώστης μπορεί να βρει πληροφορίες για την ανθρώπινη φύση που δεν υπάρχουν ή δεν εντοπίζονται εύκολα στα επίσημα βιβλία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Ο τρόπος γραφής των δύο Γερμανίδων είναι απλός και άμεσος και παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν τα πράγματα απ’ την σκοπιά του Δυτικά σκεπτώμενου ανθρώπου, η εμβρίθεια με την οποία διαχειρίζονται την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική μας εκπλήσσει και μας υποχρεώνει να θεωρήσουμε αναγκαία την δημοσιοποίηση του έργου τους.

Θα μπορούσε κάποιος εύκολα να σχολιάσει: «Τι κάθεσαι τώρα και ασχολείσαι με το τι λένε δύο Γερμανίδες! για τους Κινέζους;» Η απάντησή μου είναι αυτή: Κατά την διάρκεια των χρόνων που μελετώ την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική έχω συναντήσει πάρα πολλούς Δυτικούς (Ted Kaptchuk, Giovanni Maciocia, Barbara Kirchbaum, Volia Wortman, Anastasia White και άλλοι) που μου έδωσαν την αίσθηση πως γνώριζαν πάρα πολύ καλά, καλύτερα ίσως και απ’ τους ίδιους τους Κινέζους, πολλά στοιχεία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Κατάλαβα ότι αυτοί οι άνθρωποι αν και όχι Κινέζοι μπορούν να με διδάξουν πολλά. Έτσι λοιπόν προκύπτει και αυτό το βιβλίο στα Ελληνικά, γιατί έχει να μας διδάξει πολλά. Εύχομαι να το απολαύσετε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΗΛΙΚΙΔΗΣ


Add: 2016-01-23 09:57:26 - Upd: 2022-02-04 11:44:35