Το νησί της χαράς
Σύνθεση μουσικής: Ξανθούλης, Νίκος
Εικονογράφηση: Βερούτσου, Κατερίνα
Επιμέλεια κειμένου: Τζόκα, Βασιλική
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-219-324-2
Καλέντης, Αθήνα, 2/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 17.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
22 x 31 εκ., 40 σελ.
Περιγραφή

Το Νησί της Χαράς φτιάχτηκε για τα παιδιά. Εκεί τα κλάματα γίνονται γέλια και οι λύπες χαρές. Τα λουλούδια έχουν αλλιώτικα χρώματα. Τα τριαντάφυλλα είναι μοβ.

Οι μαργαρίτες πράσινες και οι παπαρούνες μπλε. Μα το πιο μαγικό απ’ όλα είναι ότι στο Νησί της Χαράς η άνοιξη δεν τελειώνει ποτέ!

Ποιος όμως και γιατί θέλει να εξαφανίσει το νησί και μαζί με αυτό τη χαρά των παιδιών; Τη λύση θα τη βρει μονάχα ο Ασηλάμπα Ντελασύ!

 

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασύ, με ήρωα έναν ξεχωριστό γίγαντα, τον καλόψυχο και αγαθό Ασηλάμπα που δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανέναν.

Η Μαριβίτα Γραμματικάκη αφηγείται τη δεύτερη ιστορία του γίγαντα Ασηλάμπα, προσφέροντας έναν πλούτο μηνυμάτων στους μικρούς αναγνώστες. Από τη θεατρική αφήγηση και τον χαρούμενο, μελωδικό τόνο της γλιστρούν αβίαστα και με φυσικότητα οι σπουδαίες έννοιες της προσφοράς, της ευγένειας, της αλληλεγγύης, της απώλειας αλλά και η σημασία της χαράς και του παιχνιδιού για το παιδί.

Η εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου, που ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες στο νησί της φαντασίας, καθώς και το cd, σε μουσική του Νίκου Ξανθούλη, που συνοδεύει την έκδοση, τους μυεί στην ομορφιά της τέχνης και της μουσικής.  

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2016-01-22 10:12:33 - Upd: 2023-03-09 09:39:14