Cloud Computing: Αρχές, Τεχνολογία και Αρχιτεκτονική
Cloud Computing Concepts, Technology & Architecture (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-512-686-5
Γκιούρδας Μ., Αθήνα, 2/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 42.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 875 γρ., 520 σελ.
Περιγραφή

Τα νέφη είναι κατανεμημένες τεχνολογικές πλατφόρμες, που χρησιμοποιούν πολύπλοκες τεχνολογικές καινοτομίες, για να παρέχουν άκρως κλιμακούμενα και ανθεκτικά περιβάλλοντα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξ αποστάσεως από οργανισμούς κατά διάφορους ισχυρούς τρόπους. Για να κτίσετε επάνω σε ένα περιβάλλον νέφους, να ενσωματωθείτε σε αυτό ή ακόμη και για να το δημιουργήσετε, απαιτείται να κατανοείτε τους εσωτερικούς τους μηχανισμούς, τα αρχιτεκτονικά του στρώματα και τα μοντέλα του, καθώς και τους επιχειρηματικούς και τους οικονομικούς παράγοντες, που προκύπτουν από την υιοθέτηση και την χρήση βασιζόμενων στο νέφος υπηρεσιών στον πραγματικό κόσμο.

Στο βιβλίο Cloud Computing: Αρχές, Τεχνολογία και Αρχιτεκτονική, ο Thomas Erl, ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς σε θέματα Τεχνολογίας της Πληροφορίας, συνεργάζεται με ειδικούς και με ερευνητές σε θέματα Cloud Computing για να αναλύσει αποδεδειγμένα σωστές και ώριμες τεχνολογίες και πρακτικές υπολογιστικού νέφους σε μια σειρά σωστά καθορισμένων αρχών, μοντέλων, τεχνολογικών μηχανισμών και αρχιτεκτονικών τεχνολογιών, χρησιμοποιώντας μια επικεντρωμένη στην βιομηχανία, ανεξάρτητη προμηθευτή προσέγγιση. Με αυτό τον τρόπο, το βιβλίο παρέχει μια σαφή, ακαδημαϊκή κάλυψη του θέματος, εστιάζοντας στην δομή, στην σαφήνεια και σε σωστά καθορισμένα δομικά στοιχεία για τις κυρίαρχες πλατφόρμες και λύσεις υπολογιστικού νέφους.

Μετά την κάλυψη του θέματος από την σκοπιά της τεχνολογίας, το βιβλίο προχωρεί και εγκαθιδρύει επικεντρωμένα στις επιχειρήσεις μοντέλα και δείκτες μέτρησης, που επιτρέπουν την χρηματοοικονομική εκτίμηση των βασιζόμενων στο νέφος πόρων Τεχνολογίας της Πληροφορίας και την σύγκρισή τους με τους πόρους που φιλοξενούνται μέσα σε παραδοσιακές εγκαταστάσεις Τεχνολογίας της Πληροφορίας επιχειρήσεων. Επίσης παρέχονται πρότυπα και μαθηματικοί τύποι για τον υπολογισμό τιμών ποιότητας υπηρεσίας (QoS), που σχετίζονται με την Συμφωνία Επιπέδου Εξυπηρέτησης (SLA) και εξετάζονται αναλυτικά τα μοντέλα παράδοσης νέφους SaaS, PaaS και IaaS.

Το βιβλίο, που περιέχει περισσότερες από 260 εικόνες, 29 αρχιτεκτονικά μοντέλα και 20 μηχανισμούς, αποτελεί ένα ανεκτίμητο εκπαιδευτικό οδηγό για το θέμα του Cloud Computing.

Μπορείτε να λάβετε ηλεκτρονικά έγχρωμες εκδόσεις υψηλής ανάλυσης όλων των εικόνων του βιβλίου από το www.servicetechbooks.com/cloud.

"Έχω διαβάσει κάθε βιβλίο που έχει γράψει ο Thomas Erl και αυτό το βιβλίο είναι μια ακόμη εξαίρετη έκδοση και επίδειξη της σπάνιας δυνατότητας του Thomas Erl να παίρνει τα πιο σύνθετα θέματα και να παρέχει κρίσιμες βασικές αρχές και τεχνικές πληροφορίες με ένα λογικό και κατανοητό τρόπο."

- Melanie A. Allison, Integrated Consulting Services

"Ένα σπουδαίο βιβλίο για το θέμα του υπολογιστικού νέφους."

 - Kapil Bakshi, Architecture and Strategy, Cisco Systems, Inc.

"Ένα βιβλίο για το υπολογιστικό νέφος, που θα σας φανεί χρήσιμο για πολλά χρόνια… Συνιστώ ανεπιφύλακτα το βιβλίο…"

- Christoph Schittko, Principal Technology Strategist & Cloud Solution Director, Microsoft

"Θα συστήσουμε αυτό το βιβλίο σε πελάτες, εταίρους και χρήστες της Oracle, για να τους βοηθήσει στο ταξίδι τους προς το υπολογιστικό νέφος. "

- Jürgen Kress, Fusion Middleware Partner Adoption, Oracle EMEA

"… ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε επαγγελματίας της Τεχνολογίας των Πληροφοριών, που ενδιαφέρεται για το υπολογιστικό νέφος."

- Andre Tost, Senior Technical Staff Member, IBM Software Group


Add: 2016-01-12 07:45:12 - Upd: 2021-03-17 18:29:34