Δεκαεπτά αντιφάσεις και το τέλος του καπιταλισμού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-0066-6
Μεταίχμιο, Αθήνα, 10/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
536 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Μια μελέτη της λειτουργίας της οικονομικής μηχανής του καπιταλισμού και των δυσκολιών της καθώς και μια εναλλακτική πρόταση για την αντικατάστασή της από έναν κορυφαίο διανοητή.
Περιγραφή

Σε αυτό το βιβλίο επιδιώκω την καλύτερη κατανόηση των αντιφάσεων του κεφαλαίου και όχι του καπιταλισμού. Θέλω να ξέρω πώς λειτουργεί η οικονομική μηχανή του καπιταλισμού και γιατί μπορεί να αγκομαχά και να μπλοκάρει και μερικές φορές να φαίνεται ότι είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Θέλω επίσης να δείξω γιατί αυτή η οικονομική μηχανή θα πρέπει να αντικατασταθεί και ποια μηχανή θα πρέπει να την αντικαταστήσει.
David Harvey


Είναι φανερό πως η οικονομική μηχανή του καπιταλισμού γνωρίζει μεγάλα προβλήματα. Λειτουργεί με δυσκολία και κινδυνεύει να μπλοκαριστεί ή εκρήγνυται κατά διαστήματα σε διάφορα μέρη χωρίς προειδοποίηση. Τα σημάδια κινδύνου αφθονούν σε κάθε στροφή του δρόμου εν μέσω προοπτικών για μια ζωή αφθονίας για τους πάντες κάπου μακρύτερα. Κανείς δεν μοιάζει να έχει μια συνεκτική άποψη για το πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός με τόσα προβλήματα, πόσο μάλλον το γιατί. Όμως αυτό συνέβαινε πάντα. Οι παγκόσμιες κρίσεις ήταν πάντα, όπως το έθεσε ο Μαρξ, «η πραγματική συνένωση και βίαιη εξομάλυνση όλων των αντιφάσεων της αστικής οικονομίας». Αν διασαφηνίσουμε αυτές τις αντιφάσεις, θα αποκαλύψουμε πολλά για τα οικονομικά προβλήματα που μας ταλανίζουν όλους τόσο πολύ.

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2015-12-01 07:45:18 - Upd: 2022-09-07 16:13:01