Παιδιά της εποχής
Ένα βιβλίο εντός τόπου και χρόνου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-81341-0-2
Πυγμή, Κεφαλονιά, 5/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 11.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 127 σελ.
Περιγραφή

Βασισμένο στην επίκαιρη παραβολή του σπηλαίου του Σωκράτη, το βιβλίο "Παιδιά της εποχής" προτείνει τον τρόπο διαφυγής από το σκοτάδι της άγνοιας στα πλαίσια της σημερινής δύσκολης εποχής. Η καθημερινότητα, οι κίνδυνοι της παγκοσμιοποίησης, η στάση ζωής του καθενός αλλά και η διαχρονική σημασία του Ελληνισμού ως αντίβαρο στον σημερινό σκοταδισμό.

Η σημερινή πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα από την νεανική οπτική γωνία με απλά και αληθινά λόγια, τώρα που οι εξελίξεις σε εσωτερικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο τρέχουν. Οι αιτίες της σημερινής παρακμής αλλά και χρήσιμες οδηγίες αντιμετώπισής της.

Θα μπορούσαμε άραγε να είμαστε φυσιολογικά παιδιά της εποχής μας, σπουδάζοντας, δουλεύοντας, διασκεδάζοντας με φίλους και παρέες, αλλά παράλληλα να αναζητούμε την αλήθεια, η οποία ανακουφίζει από άγχη και προβλήματα;

Tο βιβλίο απευθύνεται σε όλους τους καθημερινούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας, κυρίως τους νέους, επιχειρώντας να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην εκτόξευση της δυναμικής, που ο κάθε ένας από εμάς κρύβει μέσα του.

Ποιο είναι το "κώνειο" που δίνεται σήμερα στους νέους;
Ποια είναι η "φωλιά των λύκων` και πως μπορεί κάποιος να την αποφύγει;
Που λαμβάνει χώρα η σημαντικότερη μάχη σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα μας;
Ποια είναι η πραγματική ελευθερία;
Ποιος είναι ο πραγματικός φιλόσοφος της εποχής;
Ποιος από τους χιλιάδες δρόμους που υπάρχουν στην ζωή είναι ο σωστός;
Ποιοι είναι οι "εχθροί" εκείνου που τον επιλέγει;
Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ιστορία και ποιος είναι ο διαχρονικός ρόλος του Ελληνισμού;

Απαντήσεις θα βρείτε στο συναρπαστικό βιβλίο "Παιδιά της εποχής" που διαβάζοντάς το, θα μάθετε επιπλέον πως εμείς οι νέοι άνθρωποι θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε την αντίσταση στην σημερινή λαίλαπα παραπληροφόρησης, χωρίς να πάψουμε παράλληλα να είμαστε "φυσιολογικά" μέλη μιας κατά τα άλλα πολύπλοκης κοινωνίας.

Τo συγκεκριμένο βιβλίο δεν "πουλάει" "αλήθειες", αλλά δείχνει ενδεχόμενα τον δρόμο που οδηγεί στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

Add: 2015-09-22 11:34:50 - Upd: 2015-09-23 06:09:47