Η Ελένη Ζαφειρίου μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-565-083-4
Andy's Publishers, Αθήνα, 11/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 5.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 14 εκ., 115 σελ.
Περιγραφή

Ήταν μια γλυκιά γυναίκα η Ελένη Ζαφειρίου από κοντά, πρόσχαρη, γελαστή και πραγματικά απλή. Ενώ είχε όμως το στυλ της απλής, λαϊκής γυναίκας που βλέπουμε στις ταινίες, εν τούτοις συζητώντας μαζί της καταλάβαινες ότι είχες να κάνεις με μια διανοούμενη, έξυπνη, μορφωμένη και με βάθος γυναίκα. Ήξερε να κρίνει και να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, της έλειπε το ότι κανείς δεν σκέφτηκε να την τιμήσει,και βέβαια είχε απόλυτο δίκιο σε αυτό, και ήξερε να ζει τη ζωή της με κέφι αλλά και αξιοπρέπεια. Εδώ που τα λέμε κιόλας αν το σκεφτούμε και λίγο διαφορετικά ίσως κανείς δεν σκέφτηκε να τιμήσει επισήμως την Ελένη Ζαφειρίου γιατί όλοι τη θεωρούσαν δεδομένη, όπως συχνά κάνουμε το λάθος να θεωρούμε τους δικούς μας ανθρώπους.


Μια σειρά από βιβλία "τσέπης" για τον ελληνικό κινηματογράφο και τους ανθρώπους του. Κάθε ένα αφιερωμένο σε κάποια ξεχωριστή προσωπικότητα του ελληνικού σινεμά, περιέχει μία μεγάλη συνέντευξη-συζήτηση του τιμώμενου προσώπου με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, ένα πλήρες βιογραφικό και την πλήρη φιλμογραφία του σχολιασμένη, καθώς και ένα κείμενο με την προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην προσωπικότητα καθενός πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.
Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της κινηματογραφικής καριέρας του καθενός, αλλά και ένα γλαφυρό αφήγημα για να γνωρίσετε καλύτερα τους ανθρώπους που αγαπήσατε μέσα από το έργο τους.


Add: 2015-09-22 11:34:50 - Upd: 2016-10-17 10:41:51