Ιούλιος Καίσαρας, Αλεξανδρινός πόλεμος
De Bello Alexandrino
Εξώφυλλο/εικαστικό: Σταμπουλή, Μαρία
Επιμέλεια κειμένου: Αναγνώστου, Χρήστος
Επιμέλεια σειράς: Χρονόπουλος, Γιάννης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5088-03-3
Historical Quest, Αθήνα, 10/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα || Λατινική
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 20 εκ., 346 γρ., 268 σελ.
Περιγραφή

Οκτώβριος του 48 π.Χ.: Ο Καίσαρ αποβιβάζεται στην Αλεξάνδρεια, για να ανακαλύψει ότι ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Γναίος Πομπήιος, έχει πέσει θύμα δολοφονίας από τους ακολούθους του βασιλιά Πτολεμαίου της Αιγύπτου. Σεπτέμβριος του 47 π.Χ.: Ο Καίσαρ επιστρέφει θριαμβευτής από την ανατολή στη Ρώμη, για να διευθετήσει τα εκκρεμή εκεί ζητήματα.
Μεταξύ των χρονολογιών αυτών λαμβάνει χώρα σειρά γεγονότων, τα οποία εκτυλίσσονται σε πολλά διαφορετικά σημεία του τότε γνωστού ρωμαϊκού κόσμου και στα οποία αναδεικνύονται πολλές πρωταγωνιστικές φυσιογνωμίες. Η κυριότερη βέβαια αυτών και ο καθοριστικός παράγων στις εξελίξεις είναι αυτή του Γαίου Ιουλίου Καίσαρα. Αρχικά αποκλεισμένος στην Αλεξάνδρεια, με ανεπαρκείς δυνάμεις και ταλανιζόμενος από αναρίθμητες αντιξοότητες, καλείται να κατορθώσει, όχι απλά να επιβιώσει, αλλά και να επαναφέρει σε τάξη την ταραγμένη Ανατολή.

Τα γεγονότα αυτά περιλαμβάνονται στο έργο De Bello Alexandrino, την μετάφραση του οποίου στα ελληνικά αποδίδει το παρόν βιβλίο, σε μια προσπάθεια να γίνουν προσιτές στο κοινό και πιο άγνωστες περιπέτειες του Ιουλίου Καίσαρα μετά την θριαμβευτική του νίκη στα Φάρσαλα.

Οι εκδόσες Historical Quest εγκαινιάζουν τη νέα σειρά "Οι Πόλεμοι του Καίσαρα" που φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το ελληνικό κοινό με τα ιστορικά κείμενα που αποδίδουν την πορεία του Καίσαρα προς την κατάκτηση της ανώτατης εξουσίας.

Ο τόμος αυτός αποτελεί το πρώτο μέρος ενός τρίτομου μεταφραστικού έργου, του φιλόλογου Χρήστου Αναγνώστου, το οποίο φιλοδοξεί να κάνει ευρύτερα γνωστές τις πολεμικές περιπέτειες του Καίσαρα, οι οποίες εν τέλει τον οδήγησαν στην κατάληψη της ανώτατης εξουσίας στη Ρώμη και στον πρόωρο θάνατο κάτω από τα χτυπήματα των συνωμοτών στις Ειδούς του Μαρτίου του 44 π.Χ.


Add: 2015-09-22 11:34:50 - Upd: 2021-03-17 18:23:55