Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον
Τα κλασικά της Άγκυρας
The Wonderful Adventures of Nils (τίτλος πρωτοτύπου)
Εικονογράφηση: Μαρουλάκης, Νίκος, -2015
Εξώφυλλο/εικαστικό: Τσακμάκη, Ελένη
Επιμέλεια κειμένου: Χούνος, Νέστορας Γ., 1947-2022
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-547-118-7
Άγκυρα, Αθήνα, 2014
Ελληνική, Νέα
€ 10.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 16 εκ, 296 σελ.
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Σύντομη περιγραφή
Πόση ποίηση και πόση σοφία σε αυτό το βιβλίο, που οι Σουηδοί το θεώρησαν καταλληλότατο για μόνιμο αναγνωστικό στα σχολεία τους! Η επαφή του Νιλς με τον κόσμο των αγριμιών και των πουλιών τον δίδαξε να είναι καλός, να έχει υπομονή και να φέρεται πάντα τίμια, για να πετύχει στη ζωή του.
Περιγραφή

Σε αυτό το βιβλίο, η μεγάλη Σουηδή συγγραφέας, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ, έδωσε μια περίφημη εικόνα, ή μάλλον έναν πίνακα της πατρίδας της, με τα ήθη, τα έθιμα και τους θρύλους των κατοίκων της.

Ο Νιλς Χόλγκερσον, ο μικρός ήρωας του βιβλίου, ένα παιδί ατίθασο και με σκληρή καρδιά, μεταμορφώνεται σε νάνο και, καβάλα σ’ έναν άσπρο χήνο, ακολουθεί ένα σμήνος αγριόχηνες που διασχίζουν, πετώντας, ολόκληρη τη Σουηδία, ταξιδεύοντας προς τη Λαπωνία.

Ήταν ένα πραγματικά θαυμαστό ταξίδι, που έκανε ο μικρός Νιλς, ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, που τον δίδαξε πολλά, του άλλαξε τον χαρακτήρα και του αποκάλυψε τα μυστικά της ζωής των αγριμιών και των πουλιών, που ζούνε στα πυκνά δάση της πατρίδας του και στις απέραντες παγωμένες περιοχές της.