Ο Μικρός Πρίγκιπας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-0060-4
Μεταίχμιο, Αθήνα, 6/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.66 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
112 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το πολυαγαπημένο διαχρονικό παραμύθι σε μία νέα έκδοση για μικρούς και μεγάλους, με τη φροντίδα δύο μοναδικών δημιουργών, της Άλκης Ζέη που με τη μαγική της πένα αποδίδει την ιστορία, και του Αλέξη Κυριτσόπουλου που την εικονογραφεί με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.
Περιγραφή

Ο Μικρός πρίγκιπας, το γνωστότερο έργο του Γάλλου συγγραφέα και πιλότου Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, έχει μεταφραστεί σε πάνω από 250 γλώσσες. Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα που συνέταξε το 1999 η εφημερίδα Le Monde, ενώ ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 20ού αιώνα στη Γαλλία.
Στην πασίγνωστη πλέον ιστορία, ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του –που έχει πάθει βλάβη– στην έρημο. Εκεί συναντά τον μικρό πρίγκιπα, ένα ασυνήθιστο παιδί, γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο καινούριος του φίλος σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι, αλλά και κάποιοι περισσότερο «ανθρώπινοι». Μολονότι θεωρείται παιδικό βιβλίο, ο Μικρός πρίγκιπας κάνει ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση και πραγματεύεται θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους σε κάθε ηλικία, όπως η μοναξιά, η φιλία, η αγάπη και η απώλεια.

Διαβάστε ενδεικτικά τι δηλώνουν σχετικά με το εγχείρημα στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Παπασπύρου και τη LIFO οι δύο καταξιωμένοι δημιουργοί:

«Μ` ενδιέφερε να φτιάξω τον χώρο όπου διαδραματίζονται όλα, τους πλανήτες, την έρημο, τον ουρανό, ακόμα και σαν γραμματόσημα κάποιες φορές, χωρίς να επιμένω σε μια απεικόνιση ρεαλιστική. Για τον λουλουδόκηπο, φέρ` ειπείν, έφτιαξα ένα κολάζ από υφάσματα, ενώ πάνω στο μονάκριβο τριαντάφυλλο του μικρού πρίγκιπα άφησα να διακρίνεται η μορφή μιας γυναίκας (…) Ενστικτωδώς, οδηγήθηκα σ` εκείνο το είδος της εικονογράφησης που αποπνέει τρυφερότητα. Αυτό είναι το πιο δυνατό στοιχείο του Μικρού πρίγκιπα, η τρυφερότητα είναι που το κάνει διαχρονικό».
Αλέξης Κυριτσόπουλος

«Ήταν απίστευτο αυτό που έκανε ο Σεντ-Εξιπερί! Μέσα στον πόλεμο και τη μαύρη κατοχή, τον θάνατο και την πείνα, εκείνος μίλησε για τ` άστρα και την ελπίδα, την αγάπη. “Μην είσαι κρεμασμένος από τα χρήματα” είπε “βάζε στόχους, δείξε έγνοια στον διπλανό σου και, κυρίως, αφοσιώσου σ’ αυτό που αγαπάς!”».
Άλκη Ζέη


Add: 2015-07-02 10:04:10 - Upd: 2022-09-07 16:13:00