Σημειώσεις Ιατρικής Αστρολογίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5087-41-8
Λεξίτυπον, Αθήνα, 2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.95 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
17 x 24 εκ., 156 σελ.
Περιγραφή

Ο Ιπποκράτης υποστήριζε πως δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως γιατρός, αν δεν έχει και γνώσεις Αστρολογίας. γι’ αυτό και η Ιατρική Αστρολογία είναι από τους πλέον ενδιαφέροντες κλάδους της Αστρολογίας αλλά και από τους πιο «τεχνικούς».

Έχοντας μεγάλη θητεία στο χώρο της Αστρολογίας και συγγραφική εμπειρία πάνω στις σύγχρονες τάσεις της θεραπευτικής («Η διαχρονική θεραπευτική στα πλαίσια της Νέας Ιατρικής»), αποτολμούμε αυτό το εισαγωγικό πόνημα στην Ιατρική Αστρολογία, στο οποίο παρουσιάζονται:

α. Βιολογικές αντιστοιχίες πλανητών και σημείων.
β. Βιολογικές αντιστοιχίες κάθε άξονα – μεσοδιαστήματος (όπως ακριβώς προσδιορίζει αυτήν την αντιστοιχία η Κοσμοβιολογία, ειδικά ο Reinhold Ebertin).
γ. Βιολογική αντιστοιχία ζωδίων.
δ. Πολλά παραδείγματα ασθενειών (καρκίνος εγκεφάλου, λευχαιμία, AIDS, καρκίνος στομάχου, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά.).
ε. Πολλά τεστ –και οι απαντήσεις τους– για καλύτερη εμπέδωση όσων αναλύθηκαν.

Το πόνημα αυτό είναι καθαρά εισαγωγικό στην Ιατρική Αστρολογία–όπως φαίνεται και από τον τίτλο του– και φυσικά θέλουμε να τονίσουμε πως η Ιατρική Αστρολογία δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει την Κλασική Ιατρική ή οποιαδήποτε μορφή Θεραπευτικής, θέλει απλώς να συμβάλλει στην πληρέστερη κατανόηση του φαινομένου που αποκαλούμε «ασθένεια»
και να «συμφιλιώσει» την κάθε Θεραπευτική με την Αστρολογία, κάτι που στη χώρα που γέννησε τον Ιπποκράτη και το Γαληνό ήταν κάποτε αυτονόητο…

- See more at: http://www.lexitipon.gr/product/270/simeiwseis-iatrikis-astrologias.html#sthash.yOXdFg2o.dpuf


Add: 2015-06-30 09:30:24 - Upd: 2015-06-30 09:30:24