Αραιό δίχτυ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-566-929-4
Μεταίχμιο, Αθήνα, 3/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.43 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
392 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η πρώτη θρυλική εμφάνιση του επιθεωρητή Βαν Βέτερεν

Περιγραφή

Όταν ο Γιάνεκ Μίτερ το επόμενο πρωί προσπαθεί να συνέλθει από την ξέφρενη νύχτα, δεν θυμάται τίποτα. Τα άδεια μπουκάλια κρασί φανερώνουν τι έχει προηγηθεί. Αναγνωρίζει το σπίτι του αλλά το όνομά του και τα υπόλοιπα προσωπικά του στοιχεία τα έχει ξεχάσει. Και ξαφνικά όλα αλλάζουν, όταν μετά από μερικές μάταιες προσπάθειες καταφέρνει να ανοίξει την πόρτα του μπάνιου. Στην μπανιέρα βρίσκεται η γυναίκα του - νεκρή. Ακολουθεί μια εξαντλητική ανάκριση από την αστυνομία. Η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δίκη. Ο Μίτερ θα κρατηθεί σε ψυχιατρείο. Η ενοχή του δεν μπορεί να αποδειχτεί - ούτε όμως και η αθωότητά του. Μέχρι που μια νύχτα οι μνήμες θα πάρουν μορφή. Σύντομα θα μάθαινε όλα όσα έπρεπε να γνωρίζει. Και απ` ό,τι φαίνεται, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ανυπομονεί γι` αυτό. Για τον κακότροπο επιθεωρητή Βαν Βέτερεν, έναν παθιασμένο παίκτη μπάντμιντον, οι έρευνες θα είναι πυρετώδεις και η εξέλιξη της ιστορίας συναρπαστική μέχρι την τελευταία σελίδα.
Ένα αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ που καθιέρωσε τον επιθεωρητή Βαν Βέτερεν ως έναν από τους κορυφαίους ντετέκτιβ παγκοσμίως. «Το αραιό δίχτυ» βραβεύτηκε, το 1993, από τη Σουηδική Ακαδημία Αστυνομικής Λογοτεχνίας ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.

Μεστό, ατμοσφαιρικό, διαποτισμένο από την αβεβαιότητα της ίδιας της ύπαρξης, το μυθιστόρημα του Nesser δεν ασχολείται με την όμορφη πλευρά της ζωής. Ο επιθεωρητής του περιμένει το χειρότερο γιατί έχει δει τη σκοτεινή πλευρά του κόσμου.
Richmond Times-Dispatch

Απότομος, σαρδόνιος, απαθής, ελαφρώς καταθλιπτικός, ο Βαν Βέτερεν μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον πιο γοητευτικό «αντιπαθητικό» ήρωα της μικρής οθόνης, τον δόκτoρα Χάουζ.
O, The Oprah Magazine

Ικανοποιεί τον αναγνώστη σε όλα τα επίπεδα. Ποιοτική γραφή, ευφυέστατη πλοκή, ήρωες εξαιρετικά πειστικοί… Ο κύριος Nesser είναι απλώς καταπληκτικός.
BookPage

Ψυχολογικό θρίλερ από τα λίγα. Μια κατηγορία από μόνο του. Θα άξιζε να γυριστεί ταινία από τον Χίτσκοκ.
Sunday Times

Ξεπερνά ακόμα και τον Ian Rankin.
Guardian

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2015-06-29 11:18:48 - Upd: 2023-06-08 14:52:28