Οι βατσιμάνηδες της Μασσαλίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-566-866-2
Μεταίχμιο, Αθήνα, 3/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 5.47 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
344 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Τρεις ναυτικοί συζητούν, αναπολούν και φιλοσοφούν σ' ένα ταξίδι γνωριμίας, με φόντο τη γοητευτική και απόκοσμη Μασσαλία. Ένα μυθιστόρημα μαύρο και τρυφερό συνάμα.
Περιγραφή

Ένα μυθιστόρημα μαύρο και τρυφερό συνάμα, βίαιο όσο και το φως της Μεσογείου, και με λόγο καίριο και ρεαλιστικό, που σοκάρει όσο και η πραγματικότητα. Μια ελεγεία για τη Μασσαλία και τους ναυτικούς που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τον Μπερνάρ Ζιροντό και την Οντρέ Τοτού.

Το Αλντεμπαράν, φορτηγό πλοίο χωρίς πλοιοκτήτη, έχει ρίξει άγκυρα στα ανοιχτά της Μασσαλίας. Ο λιβανέζος καπετάνιος Αμπντούλ Αζίζ, ο έλληνας δεύτερος καπετάνιος Διαμαντής και ο τούρκος ασυρματιστής Νεντίμ έχουν ξεμείνει στο πλοίο περιμένοντας τον νέο πλοιοκτήτη. Μέρα με τη μέρα γνωρίζονται μεταξύ τους με τρόπο που δεν το είχαν κάνει ποτέ, τόσα χρόνια πριν που ταξίδευαν μαζί στις ανοιχτές θάλασσες. Αναμνήσεις, αμφιβολίες, φόβοι και αγωνίες αναδύονται και πλέκονται σαν δίχτυ γύρω τους μαζί με απέλπιδες έρωτες και περίεργες αναμνήσεις. Και οι τρεις άντρες «βουτάνε στα βαθιά» σε ένα ταξίδι γνωριμίας με τον εαυτό τους και τους άλλους. Η Μασσαλία στέκει ολόγυρά τους γοητευτική και απόκοσμη: πόλη γεμάτη μνήμες, πόλη εξορίας, δίχως μέλλον κι ωστόσο με τη ζωή να κυλάει καυτή στις φλέβες της.

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2015-06-24 14:02:14 - Upd: 2021-03-17 18:23:52