Κυπριακό Ιδιωτικό Δίκαιο - Κατ' άρθρο ερμηνεία - Νομολογία
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τατιανή-Ελένη Συνοδινού, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου. ΠΡΟΛΟΓIZOYN: Συμεών Χρ. Συμεωνίδης, Ομότιμος Κοσμήτωρ και κάτοχος διακεκριμένης έδρας Alex L. Parks Willamette University, Oregon, USA
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-568-119-7
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε., Θεσσαλονίκη, 2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 125.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
17 x 24 εκ., 1588 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το παρόν συλλογικό έργο αποτελεί την πρώτη συστηματική συλλογή και ερμηνεία του βασικού κορμού του κυπριακού ιδιωτικού δικαίου.
Περιγραφή

Το παρόν συλλογικό έργο αποτελεί την πρώτη συστηματική συλλογή και ερμηνεία του βασικού κορμού του κυπριακού ιδιωτικού δικαίου. Ειδικότερα, με κύριο άξονα τη νομολογία,- κυπριακή, αγγλική, κοινοτική και άλλη-, αναλύονται συνολικά 27 νόμοι οι οποίοι διέπουν την συμβατική και εξωσυμβατική ευθύνη, την καταδολίευση δανειστών, το οικογενειακό και κληρονομικό δίκαιο, το εμπράγματο δίκαιο και  τις μισθώσεις, το εργατικό δίκαιο, το δίκαιο εταιρειών και το  πτωχευτικό δίκαιο, το ναυτικό δίκαιο, το δίκαιο προστασίας καταναλωτή και το δίκαιο ανταγωνισμού.

Το έργο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά πολύτιμο βοήθημα για τον ακαδημαϊκό, τον ερευνητή, τον φοιτητή, αλλά και τους νομικούς πράξης. Σε μια έννομη τάξη, όπως η κυπριακή, στην οποία απουσιάζει η κωδικοποίηση του δικαίου παρέχει μέσα σε έναν τόμο τις βασικές αρχές και τους κανόνες του κυπριακού ιδιωτικού δικαίου. Το έργο χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη (αστικό και εμπορικό δίκαιο). Η ανάλυση έκαστου νόμου γίνεται μέσω της κατ’ άρθρον ερμηνείας, με πλούσιες νομολογιακές αλλά και με θεωρητικές αναφορές.


Add: 2015-06-22 12:51:15 - Upd: 2015-07-13 11:57:11