Reflections / Στοχασμοί
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5048-32-7
Αιώρα, Αθήνα, 5/2015
Είδος έκδοσης: Δίγλωσση
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 11.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 21 εκ., 120 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Σύντομα κείμενα σε μορφή αφορισμών, που αποτυπώνουν τις ασυμβίβαστες αλλά και επίκαιρες όσο ποτέ θέσεις του Ανδρέα Λασκαράτου, για θέματα ηθικά, θρησκευτικά, πολιτικά και γενικότερα κοινωνικά.
Περιγραφή

Οι Στοχασμοί του Ανδρέα Λασκαράτου είναι σύντομα κείμενα σε μορφή αφορισμών, που αποτυπώνουν τις ασυμβίβαστες αλλά και επίκαιρες όσο ποτέ θέσεις του, για θέματα ηθικά, θρησκευτικά, πολιτικά και γενικότερα κοινωνικά.Εξάλλου όπως είχε γράψει και ο ίδιος στην αρχή του χειρογράφου του, Κάθε ἄλλο μου σύγγραμμα εἶναι ἁπλῶς μόνον σύγγραμμά μου· οἱ Στοχασμοί μου ὅμως εἶμαι ἐγώ”.

O KεφαλονίτηςΑνδρέας Λασκαράτος (1811-1901) υπήρξε ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σατιρικούς ποιητές και πεζογράφους.Το σπινθηροβόλο και δηκτικό πνεύμα του καθώς και η σφοδρή πολεμική εναντίον της Eκκλησίας, οδήγησαν τελικά στον αφορισμό του από τον μητροπολίτη Κεφαλληνίας, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του “Τα Μυστήρια της Κεφαλονιάς”. Μετά την ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, η φήμη του αποκαταστάθηκε και σταδιακά κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση του κόσμου και των λογίων.

Πολλαπλοί οι αποδέκτες μιας τέτοιας έκδοσης, καθώς το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας και θέλουν να γνωρίσουν μια ακόμα φωνή του ελληνικού πνεύματος. Το βιβλίο αφορά τους μελετητές της νεοελληνικής γραμματείας, Έλληνες και ξένους, τους Έλληνες δεύτερης γενιάς που μεγαλώνουν μακριά από άμεσα ερεθίσματα, καθώς και όλους όσους διδάσκουν ή μαθαίνουν αγγλικά, αλλά και αντίστροφα. Επίσης αποτελεί ένα πολύ καλό δώρο για αγγλόφωνους φίλους.

Το έργο του εξωφύλλου φιλοτέχνησε ειδικά για την έκδοση ο ζωγράφος Παναγιώτης Σταυρόπουλος.


Add: 2015-05-29 11:24:56 - Upd: 2022-09-17 21:29:29