Οι Αγώνες του Σκορπιού
Μετάφραση: Δαρλάση, Αγγελική
Εξώφυλλο/εικαστικό: Δεληβοριά, Μυρτώ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-16-5198-9
Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα, 2/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
504 σελ.
Περιγραφή

Πρώτη ηµέρα του Νοέµβρη σήµερα, άρα κάποιος θα πεθάνει.
Ακόµη και κάτω από έναν τόσο λαµπερό ήλιο, η παγερή, φθινοπωρινή θάλασσα έχει χρώµατα νυχτερινά: βαθύ µπλε, µαύρο, καφετί. Οι αµέτρητες οπλές των αλόγων φτερνοκοπούν την άµµο, σκαρώνοντας σχέδια που αλλάζουν διαρκώς.
Οι αναβάτες καβάλα στ’ άλογά τους τρέχουν στην παραλία, σ’ ένα µονοπάτι που αχνοφαίνεται ανάµεσα στα µαύρα νερά και στους απόκρηµνους βράχους από κιµωλία. Τελείως ακίνδυνος δεν είναι ποτέ αυτός ο τόπος, αλλά και ποτέ τόσο επικίνδυνος όσο σήµερα, ηµέρα των αγώνων.

Κάποιοι παίρνουν µέρος στους αγώνες για να νικήσουν, κάποιοι άλλοι για να επιβιώσουν.
Τις πρώτες µέρες κάθε Νοέµβρη γίνονται οι Αγώνες του Σκορπιού. Κάθε ιππέας πρέπει να καταφέρει να συγκρατήσει το άλογο της θάλασσας που ιππεύει, ώστε να φτάσει στο τέρµα. Ορισµένοι επιβιώνουν. Κάποιοι πεθαίνουν στην ακτή.
Ο δεκαεννιάχρονος Σον Κέντρικ έχει νικήσει αρκετές φορές σ’ αυτούς τους αγώνες. Είναι ένα παλικάρι που δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια. Και τους φόβους του, αν τύχει να φοβάται κάτι, ξέρει να τους κρατάει µέσα του εφτασφράγιστο µυστικό.
Η Πακ Κόννολλυ είναι εντελώς διαφορετική. ∆εν είχε σκεφτεί να συµµετάσχει στους Αγώνες του Σκορπιού, µέχρι που το ’φερε η τύχη ν’ αναγκαστεί να το κάνει. Θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα πάρει µέρος, κι ας µην είναι καθόλου προετοιµασµένη για ό,τι επακολουθήσει.
Όπως και στην τριλογία της Ρίγος, Άπνοια, Παντοτινά, η συγγραφέας οδηγεί την ιστορία της µέχρι τα άκρα, µέχρι το σηµείο όπου και η αγάπη και η ζωή έρχονται αντιµέτωπα µε δυσθεώρητα εµπόδια. Θα επιβιώσουν µόνο εκείνοι που το λέει η καρδιά τους. Οι Αγώνες του Σκορπιού είναι µια ανεπανάληπτη εµπειρία για τον αναγνώστη.

www.maggiestiefvater.com/the-scorpio-races (εδώ θα βρείτε πλούσιο υλικό για το βιβλίο)

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2015-05-07 13:34:35 - Upd: 2023-10-13 16:47:01