Ραδιενεργά γκράφιτι
Wall and piece
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-566-910-2
Μεταίχμιο, Αθήνα, 11/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.52 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 28 εκ., 208 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Μια μοναδική έκδοση στην οποία παρουσιάζονται οι καλύτερες «δουλειές» του πλέον διάσημου γκραφιτά, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα Banksy. Ο «καλλιτέχνης-τρομοκράτης», όπως αποκαλεί ο ίδιος τον εαυτό του, καταφέρνει εδώ και χρόνια να διατηρήσει την ταυτότητά του μυστική, παρόλο που τα έργα του εκτίθενται παντού.
Περιγραφή
«Φαντάσου μια πόλη όπου τα γκράφιτι δεν είναι παράνομα, μια πόλη όπου όλοι μπορούν να ζωγραφίζουν όπου τους κάνει κέφι. Μια πόλη που κάθε δρόμος της είναι καλυμμένος από εκατομμύρια χρώματα και μικρές φράσεις. Όπου η αναμονή σε μια στάση λεωφορείου δεν είναι ποτέ βαρετή. Μια πόλη που μοιάζει με πάρτι στο οποίο είναι προσκεκλημένοι οι πάντες, όχι μόνο οι μεσίτες και οι ληστοβαρόνοι των μεγάλων επιχειρήσεων. Φαντάσου μια τέτοια πόλη και μην ακουμπάς πια στον τοίχο - είναι φρεσκοβαμμένος».


Μια μοναδική έκδοση στην οποία παρουσιάζονται οι καλύτερες «δουλειές» του πλέον διάσημου γκραφιτά, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα Banksy. Ο «καλλιτέχνης-τρομοκράτης», όπως αποκαλεί ο ίδιος τον εαυτό του, καταφέρνει εδώ και χρόνια να διατηρήσει την ταυτότητά του μυστική, παρόλο που τα έργα του εκτίθενται παντού, σε διάφορες πόλεις του κόσμου, σε δρόμους, μουσεία, ζωολογικούς κήπους, γέφυρες, ακόμα και στο τείχος που χωρίζει τα παλαιστινιακά εδάφη από το Ισραήλ. Πνευματώδης και ανατρεπτικός, καταπιάνεται με συμβολικά έργα που απεικονίζουν μαϊμούδες με όπλα μαζικής καταστροφής, χαμογελαστούς αστυνόμους, αρουραίους με τρυπάνια και ομπρέλες και συνοδεύονται από συνθήματα ευφυή και σαρκαστικά που σχολιάζουν από τη μοναρχία και τον καπιταλισμό μέχρι τον πόλεμο στο Ιράκ και το Παλαιστινιακό.


Add: 2015-04-08 10:55:54 - Upd: 2023-08-07 15:18:05