Σιωπηλοί μάρτυρες
Harbour Street (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Πηγαδά, Μαρία
Επιμέλεια κειμένου: Καράμπαλης, Σπύρος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-645-9
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 3/2015
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 17.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 19 εκ., 610 γρ., 456 σελ.
Περιγραφή

Είναι νωρίς το απόγευμα στο χιονισμένο Νιούκασλ και ο ντετέκτιβ Τζο Άσγουορθ βρίσκεται με την κόρη του σε ένα ασφυκτικά γεμάτο βαγόνι του μετρό.

Όταν αδειάζει, η κόρη του Τζο είναι η μόνη που παρατηρεί πως μια γυναίκα δεν κινείται… Κάποιος την έχει μαχαιρώσει μέχρι θανάτου. Ένας φόνος σε κοινή θέα –και κανείς δεν είδε τον δολοφόνο.

Αναζητώντας απαντήσεις, η ντετέκτιβ Βέρα Στάνχοουπ επισκέπτεται το Μαρντλ, μια ήσυχη πόλη του Νορθάμπερλαντ. Από την αρχή καταλαβαίνει ότι οι ντόπιοι ξέρουν πολύ περισσότερα απ’ όσα λένε· παρότι έχουν επίγνωση ότι ανάμεσά τους κυκλοφορεί ένας δολοφόνος.

Όταν όμως ακολουθήσει σύντομα ένας δεύτερος φόνος, τα επικίνδυνα μυστικά των κατοίκων της μικρής κοινωνίας θα αρχίσουν να ξεθάβονται…

Η Ann Cleeves έχει εργαστεί ως δικαστικός επιμελητής, ως μαγείρισσα σε παρατηρητήριο πτηνών, αλλά και στην ακτοφυλακή –όλα αυτά προτού ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων. Το 2006 κέρδισε το εξαιρετικά σημαντικό βραβείο λογοτεχνίας Duncan Lawrie Dagger στην κατηγορία Καλύτερου Αστυνομικού Μυθιστορήματος για το βιβλίο της Μαύρα Φτερά που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Πολλά από τα μυθιστορήματα της Cleeves –συμπεριλαμβανομένων αυτών με πρωταγωνίστρια την ντετέκτιβ Βέρα Στάνχοουπ– έχουν μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, σε τηλεοπτικές σειρές του BBC και του ITV. Τα βιβλία της έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της στη διεύθυνση www.anncleeves.com.


Add: 2015-03-27 08:43:32 - Upd: 2024-01-16 15:18:34