Οι καραμέλες του ουρανού
Εξαντλημένο
ISBN: 978-618-99667-1-9
Treck A.B.E.E., Αθήνα, 4/2014
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
77 σελ.
Περιγραφή

Η Βασιλοπούλα Ειδύλλη  που ζούσε στα σύννεφα παρέα με το βασιλικό γαλάζιο δράκο της, τον Δαλ, είχε μια μοναδική συνταγή για να φτιάχνει καραμέλες. Τις καραμέλες αυτές τις έριχνε κάτω στην πόλη. Τα παιδιά γλυκαίνονταν, γελούσανε και παίζανε. Όταν όμως ο εμποράκος νάνος το ανακάλυψε προλάβαινε και τις μάζευε πρώτος. Τα παιδιά έπρεπε πια να αγοράζουν τις καραμέλες του ουρανού. Μεγάλη στεναχώρια έπεσε στην πόλη και στην γη. Η Ειδύλλη με τον Δαλ όπως ήταν φυσικό το έμαθαν. Και τότε βρήκαν τον τρόπο να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν πριν και καλύτερα! 

Σημαντικό ρόλο στην αναγνωσιμότητα του βιβλίου παίζει τόσο το γοητευτικό αλληγορικό πρωτότυπο παραμύθι όσο και η εξαιρετική εικονογράφηση της γνωστής Χανιώτισσας ζωγράφου Αυγής Αμπελικάκη.Θα μπορούσε να είναι ένα κλασικό παραμύθι.Είναι ένα παραμύθι με συμβολισμούς για την πολιτισμική κληρονομιά της γης, τους οποίους τα παιδιά «προκαλούνται» να ανακαλύψουν. Ένα παραμύθι για τις βασικές αξίες της ζωής. Την αγάπη, την φιλία, την συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια. Και ιδιαίτερα για την φιλαλήθεια. 

Μιλά για διαχρονικές αλήθειες ενός απλού κόσμου που ήταν ευτυχισμένος και μπορεί να ξαναγίνει, όταν σταματήσει η άκριτη εμπορευματοποίηση όλων των αγαθών.
«Οι καραμέλες του Ουρανού» είναι, επίσης, ένα βιβλίο διαπαιδαγώγησης για το περιβάλλον. 
Όλα αυτά χωρίς να δασκαλεύει,χωρίς να επιβάλλει.


Add: 2015-03-26 08:27:19 - Upd: 2023-09-01 13:12:14