Διαθεματικές Προσεγγίσεις στο Νηπιαγωγείο
Λογοτεχνία και Φυσικές Επιστήμες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-484-082-3
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 6.56 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 161 γρ., 56 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Επιλέγοντας μια σειρά από γνωστές και αγαπημένες ιστορίες και μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο των Πρακτικών Ασκήσεων του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εφαρμόστηκαν σε νηπιαγωγεία της Ρόδου εκπαιδευτικές πρακτικές που στόχευαν στη συνένωση των δύο συχνά θεωρούμενων ως ασύμβατων περιοχών: της λογοτεχνίας και των φυσικών επιστημών.
Περιγραφή

Σε έναν κόσμο όπου η μαγεία της πραγματικότητας συναντά την αλήθεια του παραμυθιού, η ανάγνωση ιστοριών συχνά οδηγεί στην ... επιστήμη. Ιστορίες όπως: Ο φορτωμένος γάιδαρος, Η καρακάξα και το διαμάντι ή Ο Κουτσοφλέβαρος γίνονται κατανοητές μόνο αν τα παιδιά αντιληφθούν τα φαινόμενα στα οποία αναφέρονται: διαλυτότητα- απορροφητικότητα, τήξη πάγου, ροή υγρών, αντίστοιχα. Σε περιπτώσεις σαν κι αυτές, η απόλαυση και η κατανόηση των ιστοριών φαίνεται να περνούν μέσα από τη γνώση της πραγματικότητας και η λογοτεχνία να πλησιάζει στις φυσικές επιστήμες.

Επιλέγοντας μια σειρά από γνωστές και αγαπημένες ιστορίες και μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο των Πρακτικών Ασκήσεων του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εφαρμόστηκαν σε νηπιαγωγεία της Ρόδου εκπαιδευτικές πρακτικές που στόχευαν στη συνένωση των δύο συχνά θεωρούμενων ως ασύμβατων περιοχών: της λογοτεχνίας και των φυσικών επιστημών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ιστορίες μπορούν να οδηγήσουν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στη γνώση μέσα από τα πολύχρωμα μονοπάτια της φαντασίας.


Add: 2015-03-18 11:31:56 - Upd: 2020-10-23 13:46:23