Ιησού σ΄ εσένα εμπιστεύομαι
Μετάφραση: Μεταξά, Νάντια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5011-87-1
Αγγελάκη Εκδόσεις, Αθήνα, 12/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.94 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 16 εκ., 206 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Αυτό το βιβλίο μιλεί για τα θαύματα που συνεχώς κάνει η Ευσπλαχνία του Θεού σε όποιον εμπιστεύεται την απέραντη καλοσύνη Του!
Περιγραφή

“ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ  ΥΠΟΦΕΡΕΙ, ΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΧΑΡΙΖΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ” (ΙΗΣΟΥΣ) η πρώτη Κυριακή μετά το Πάσχα είναι η γιορτή της Ευσπλαχνίας!!! Η Ευσπλαχνία είναι η καλοσύνη του Θεού προς εμάς, κι εμείς πρέπει να έχουμε ευσπλαχνία στην καρδιά μας για να βοηθούμε τους άλλους, για να αντέχουμε αυτούς που μας ενοχλούν, για να έχουμε κατανόηση, για να παρηγορούμε αυτούς που υποφέρουν, γιατί ο Ιησούς είπε: «Όταν κάνεις κάτι καλό στους άλλους είναι σαν να το έχεις κάνει σ’ Εμένα. Έτσι, πρέπει να είμαστε καλοί ακόμα και με αυτούς που μας πληγώνουν! Η Ευσπλαχνία κατακτάται με την πίστη στον Θεό, με καλές πράξεις και με καλή καρδιά, με καλά και ειλικρινά λόγια και με προσευχές». Έτσι είπε ο Ιησούς, όταν εμφανίστηκε στην Αγία Φαυστίνα Κοβάλσκα Για ν’ ακούμε τη φωνή του Θεού, πρέπει να έχουμε γαλήνη στην ψυχή και να σωπαίνουμε.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας, είναι ένας τρόπος για να μας δείξει ο Θεός ότι η καρδιά Του είναι ανοιχτή για να μας βοηθήσει, είναι μια ασπίδα για να μας προστατεύει από το κακό, γιατί κάθε στιγμή μας έχει ένα νόημα και είναι πολύτιμη. Δεν πρέπει να σπαταλάμε το χρόνο μας σε εφήμερα πράγματα μα πρέπει να ζούμε τη ζωή μας σαν πρωταγωνιστές, γιατί ο Θεός μάς έκανε ελεύθερους. Έτσι πρέπει να διαλέξουμε σωστά, γιατί δεν είναι τα λεφτά και η δημοσιότητα που έχουν αξία, μα η πραγματική αγάπη, που κερδίζεται με την ταπεινότητα και την απλότητα και τα ειλικρινή αισθήματα!

ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ: «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΟΥ». Δεν ζούμε τυχαία, μα κάθε στιγμή μας έχει νόημα! Ο καθένας από μας έχει μια αποστολή, ανάλογα με τις δεξιότητές μας, και με κάθε τρόπο πρέπει να συμμετέχουμε όλοι για να κτίζουμε ένα καλύτερο αύριο, γιατί καθένας από μας έχει ευθύνες και για τη σωτηρία των άλλων.

Μόνο η απόλυτη πίστη επιτρέπει στον Θεό να μας βοηθήσει! Αν λάβουμε τη Θεια Κοινωνία μετά την εξομολόγηση! Η δύναμη του Θεού θα μας βοηθήσει και θα μας προστατεύσει από κάθε κακό! Ο Θεός είναι αγάπη, και μόνο αν ταπεινά με πίστη, Του ζητάμε βοήθεια μέσω του μονάκριβου Υιού Του και της Παναγίας Παρθένας Μαρίας Μητέρας μας, θα λάβουμε απέραντες χάρες! Ειδικά αν λέμε κάθε μέρα το ροζάριο της Ευσπλαχνίας θα λάβουμε από το Άγιο Πνεύμα οι σωστές συμβουλές για ν’ αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα! Να ζητάμε βοήθεια στον Θεό με τις προσευχές και θα μας προστατεύει από κάθε κακό! Γιατί το πιο ισχυρό όπλο κατά του κακού είναι η προσευχή!!!

Περιέχει και ένα DVD με τις πιο δυνατές προσευχές για να ζητάμε προστασία στον Θεό! Το πιο ισχυρό όπλο κατά του κάκου είναι η προσευχή!

Αυτό το βιβλίο γράφτηκε από τις Μοναχές της Παναγίας της Ευσπλαχνίας στην Κρακοβία της Πολωνίας σε μετάφραση της Νάντιας Μεταξά.

 

 [Απόσπασμα πο Δελτίο Τύπου εκδότη]

Η Αγία Φαυστίνα γεννήθηκε το 1905 στο Γκλογκόβιετς της Πολωνίας και ήταν το τρίτο από τα δέκα παιδιά µιας φτωχής οικογένειας αγροτών. Από µικρή ήταν αφοσιωµένη στον Θεό, ήταν υπάκουη και ταπεινή, δούλευε πολύ στο αγρόκτηµά της, αλλά πάντοτε έβρισκε χρόνο για να προσεύχεται. Φοίτησε στο σχολείο µόνο τρία χρόνια, επειδή άρχισε ο Α΄ Παγκόσµιος Πόλεµος. Στα δεκαέξι της δούλεψε ως υπηρέτρια. Στα είκοσι έγινε µοναχή στη Μονή «Αδελφές της Παναγίας Παρθένου Μαρίας της Ευσπλαχνίας», όπου έζησε τα τελευταία δεκατρία χρόνια της ζωής της, µαγειρεύοντας και κάνοντας κηπουρική. Η ζωή της ήταν απλή και, παρόλο που υπέφερε από φυµατίωση, ήθελε πολύ να κάνει το θέληµα του Θεού.

Η Αγία Φαυστίνα πήγε στο σπίτι του Θεού στις 5 Οκτωβρίου 1938, µόλις 33 ετών. Υποφέροντας αφάνταστα από φυµατίωση, πρόσφερε τον πόνο της σαν θυσία, για να σωθούν οι αµαρτωλοί! Ανακηρύχθηκε Άγια την πρώτη Κυριακή µετά το Πάσχα, στις 18 Απριλίου 1993. Έχει αφήσει ένα ηµερολόγιο, που έγινε πασίγνωστο βιβλίο! Ο Θεός µάς µίλησε µέσω του πνευµατικού πλούτου της Αγίας Φαυστίνας, η οποία µας άφησε το σηµαντικό µήνυµα της Ευσπλαχνίας του Θεού και µας προσκάλεσε να εµπιστευτούµε απόλυτα τον Θεό, που της χάρισε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει µαζί Του στον διαλογισµό της προσευχής.

 Ο Ιησούς εµφανίστηκε στη µοναχή Φαυστίνα στις 22 Φεβρουαρίου 1931 και της είπε: «Φρόντισε να ζωγραφιστεί µια εικόνα, έτσι όπως µε βλέπεις, που να έχει από κάτω την  επιγραφή: “Ιησού, Σε εµπιστεύοµαι”. Φρόντισε να γνωρίσει όλος ο κόσµος αυτή την  εικόνα Μου. Υπόσχοµαι ότι κάθε ψυχή που θα Με εµπιστευτεί θα σωθεί και θα νικήσει τους εχθρούς της εδώ στη γη, αλλά προπάντων την ώρα του θανάτου, και θα την υπερασπιστώ όπως τη δόξα Μου! Φρόντισε να γνωρίσουν όλοι την άπειρη ευσπλαχνία Μου. ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ, ΜΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡOΝΙΑ µετά θα έρθει η Ηµέρα της Κρίσεως. Όσο υπάρχει χρόνος, ας έρθουν όλοι στην πηγή της ευσπλαχνίας Μου, ας εκµεταλλευτούν το Αίµα και το Νερό που βγήκαν από την καρδιά Μου για τη σωτηρία τους (η Θεία Κοινωνία). Πριν έρθω Εγώ σαν δίκαιος κριτής, ανοίγω τη πόρτα της ευσπλαχνίας Μου. Δεν θέλω να τιµωρήσω την ανθρωπότητα που ήδη υποφέρει, µα θέλω να την οδηγήσω στην ευσπλαχνία της καρδιάς Μου».

ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ

 

Το 1945, όταν έριξαν την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, ένα μικρό Χριστιανικό Μοναστήρι με 8 ιερείς Ιησουίτες, που βρισκόταν σε 8 τετράγωνα μακριά από το σημείο όπου έγινε η έκρηξη, δεν έπαθε τίποτα, ούτε το Μοναστήρι, ούτε αυτοί που ήταν μέσα, ενώ κανένας άλλος δεν σώθηκε σ’ αυτή την απόσταση! Διακόσιοι επιστήμονες ερεύνησαν για πολλά χρόνια γιατί μόνο το Μοναστήρι και οι άνθρωποι εκεί μέσα σωθήκανε: δεν βρήκαν τίποτα διαφορετικό σ` αυτό το σημείο, μόνο ένα πράγμα έκανε τη διάφορα, ΕΚΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΟΖΑΡΙΟ!

 ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ «KAΡΙΤΑΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

 ΤΟ ΡΟΖΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ!!!


[Απο το οπισθόφυλλο του βιβλίου]


Add: 2015-03-11 14:20:09 - Upd: 2021-03-17 18:23:48