Ελενίτ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-504-117-5
Νεφέλη, Αθήνα, 10/2014
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 8.86 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 13 εκ, 160 γρ, 104 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Συλλογή 25 διηγημάτων έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κοινού και μέσων μαζικής ενημέρωσης. «Είκοσι πέντε διηγήματα κάτω από το χαλί, το βάρος του χρόνου, η αιτία, η συνέπεια, η μάταιη αναζήτηση της μεταξύ τους συνάφειας, η σάρκα, η παρακαταθήκη μας» όπως γράφεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
Περιγραφή

Ένας άντρας κλείνεται στο ψυγείο, μια γριά τεμαχίζει τον νεκρό γιο της, συναντήσεις στα σκαλιά της εκκλησίας, στην κουζίνα, στο γραφείο, στον αέρα, στον καναπέ κάτω από δυο φεγγάρια. Στέγες από ελενίτ. Μουρμουριστά ένα πομάκικο νανούρισμα, τέρμα το ράδιο.

Οι χάρτες αλλάζουν προσανατολισμό, η γύφτισσα σηκώνει τη φούστα της και τρέχει, ξεσηκώνονται οι μέλισσες στα θυμάρια, οι ρόδες γλιστράνε από τον δρόμο, μέτρημα, κάτι λείπει, μέτρημα, κάτι περισσεύει, μασουλάει την τσίχλα της, πνίγεται με την μπουκιά του, ντάνες χαρτιά, υπογραφές, ό,τι τους έδωσαν να κουβαλάνε κι ό,τι οι ίδιοι ετοιμάζονται να παραδώσουν στους επόμενους. Η σιωπή από κάτω.

Είκοσι πέντε διηγήματα κάτω από το χαλί, το βάρος του χρόνου, η αιτία, η συνέπεια, η μάταιη αναζήτηση της μεταξύ τους συνάφειας, η σάρκα, η παρακαταθήκη μας.

Οι ήρωες εγκλωβίζονται στον λαβύρινθο που μόνοι τους κατασκευάζουν, άλλοι αναζητούν τη διαφυγή τους κι άλλοι όχι. Περίπλοκοι δεσμοί που μπλέκονται μεταξύ τους. Η λύση του γόρδιου δεσμού με το μαχαίρι.

Ο συνεχής αγώνας για ισορροπία και ξαφνικά η κλοτσιά στην καρδάρα.

Όλο το γάλα χύνεται. Κιχ, τα ένστικτα ξέρουν.

«Έγραψα όταν κάθισα να γράψω. Έρχεται μια μέρα που λες “εγώ σήμερα θα κάνω αυτό”. Αφήνεις τα άλλα, κάθεσαι και το κάνεις». Έτσι εξηγεί την έκδοση του πρώτου βιβλίου της με τίτλο «Ελενίτ» η Καβαλιώτισσα Βίκυ Τσελεπίδου που ζει και εργάζεται στην Ξάνθη.

Πρόκειται για μία συλλογή 25 διηγημάτων που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νεφέλη» και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κοινού και μέσων μαζικής ενημέρωσης. «Είκοσι πέντε διηγήματα κάτω από το χαλί, το βάρος του χρόνου, η αιτία, η συνέπεια, η μάταιη αναζήτηση της μεταξύ τους συνάφειας, η σάρκα, η παρακαταθήκη μας» όπως γράφεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Στο χιόνι
Ελενίτ
Ο Πέτρος
Χάρτης
Λιωμένες φράουλες
79ο σκαλοπάτι
Κιχ
Εορταστική γαλοπούλα
Κρίκος ανάμεσα
Βαλές μπαστούνι
Κλειστά παράθυρα
Και τα ανάλατα κοτόπουλα
Δύο
Μισό
Απέναντι
Σκληρό ψωμί
Τσιχλόφουσκα
Η υπάλληλος
Χρυσός με σμαραγδένια πέτρα
Στο ψυγείο
Κάγκελα
[Μέδουσα, 6 Ιουνίου 2014]
Χαιρετισμοί
Η διαδρομή της χελώνας
Yalan dunya