Η γλώσσα προγραμματισμού C++ - 4η αμερικανική έκδοση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-332-209-2
Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 128.39 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
29 x 21 εκ, 3,360 γρ, 1224 σελ.
Περιγραφή

Το πλέον καθιερωμένο παγκοσμίως εκπαιδευτικό βιβλίο αναφοράς για προγραμματιστές που θέλουν να χρησιμοποιούν τη C++ κυκλοφορεί στην τέταρτη έκδοσή του, πλήρως αναθεωρημένο και με πλούσια ύλη για το νέο πρότυπο C++11.

Γραμμένο από τον Bjarne Stroustrup, σχεδιαστή της C++ και δημιουργό της πρώτης υλοποίησής της, το βιβλίο καλύπτει με διεξοδικό, αναλυτικό, και ενοποιημένο τρόπο ολόκληρη τη γλώσσα: τις υπηρεσίες, τους μηχανισμούς αφαίρεσης, τις καθιερωμένες βιβλιοθήκες και τις βασικές τεχνικές σχεδιασμού.

Μάλιστα, αυτή η τέταρτη αμερικανική έκδοση κάνει τη C++ ιδιαίτερα προσιτή στους προγραμματιστές που έρχονται από τη C++98 ή άλλες γλώσσες προγραμματισμού, ενώ παρουσιάζει θέματα και τεχνικές που θα φανούν ανεκτίμητα ακόμα και στους πλέον καταρτισμένους προγραμματιστές της C++11.

Το νέο υλικό για τη C++11 καλύπτει:

• Υποστήριξη για ταυτοχρονισμό
• Κανονικές παραστάσεις, δείκτες διαχείρισης πόρων, τυχαίους αριθμούς, βελτιωμένους περιέκτες
• Γενικό και ομοιόμορφο καθορισμό αρχικής τιμής, απλοποιημένες εντολές for, σημασιολογία μετακίνησης, υποστήριξη Unicode
• Παραστάσεις λάμδα, γενικές σταθερές παραστάσεις, έλεγχο προεπιλογών κλάσεων, πρότυπα μεταβλητής λίστας ορισμάτων, ψευδώνυμα προτύπων, κυριολεκτικά οριζόμενα από τον χρήστη
• Ζητήματα συμβατότητας.

Ο Bjarne Stroustrup είναι διακεκριμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας και κατέχει την έδρα της Πληροφορικής στο Κολέγιο Μηχανικής. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Programming: Principles and Practice Using C++ και πολλών άλλων γνωστών ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων, ενώ ασχολείται ενεργά με την προτυποποίηση ISO της C++ και είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικής των ΗΠΑ. Είναι κάτοχος των διακρίσεων IEEE Fellow και ACM Fellow.