Ένας Νέος Κόσμος
The Young World (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-627-5
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 10/2014
Ελληνική, Νέα
€ 13.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 590 γρ, 376 σελ.
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Περιγραφή

Μια συναρπαστική περιπέτεια σε μια Νέα Υόρκη που δεν θα μπορούσατε καν να φανταστείτε…

Όταν βγαίνεις έξω, παίζεις το κεφάλι σου κορώνα γράμματα. Μερικές φορές δεν επιστρέφεις. Υπάρχουν ληστές, άγρια σκυλιά, τοξικά νέφη, υλικά που αναφλέγονται, άσχετοι που έχουν τρελαθεί και δεν νοιάζονται για τίποτα –αφηνιασμένοι, μανιακοί. Έχω ακούσει ακόμα και για παιδιά που σκοτώνουν για πλάκα…

Μετά τον αφανισμό του υπόλοιπου πληθυσμού από μια μυστηριώδη ασθένεια, οι έφηβοι επιζώντες οργανώνονται σε ομάδες με αυστηρή πειθαρχία. Ο Τζέφερσον, ο οποίος αναλαμβάνει απρόθυμα επικεφαλής της ομάδας της πλατείας Ουάσινγκτον, και η Ντόνα, με την οποία ο Τζέφερσον είναι κρυφά ερωτευμένος, καταφέρνουν να δημιουργήσουν συνθήκες επιβίωσης μέσα στο χάος.

Όταν όμως ένα μέλος της ομάδας τους ανακαλύπτει ένα στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία της Ασθένειας, πέντε έφηβοι ξεκινούν για ένα ταξίδι που θα τους αλλάξει τη ζωή. Ανταλλάσσουν πυρά με εχθρικές ομάδες, ξεφεύγουν από παραθρησκευτικές και παραστρατιωτικές ομάδες, και αντιμετωπίζουν με γενναιότητα τον άγριο κόσμο των υπόγειων στοών του μετρό, με μοναδικό σκοπό τους να σώσουν την ανθρωπότητα.

Ο Κρις Γουάιτς είναι διάσημος σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών. Μερικές από τις ταινίες του είναι: The Twilight Saga: Νέα Σελήνη, Μια καλύτερη ζωή, Για ένα αγόρι (για την οποία ήταν υποψήφιος για το βραβείο Oscar καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου), Το αστέρι του Βορρά, και American Pie. Το Ένας Νέος Κόσμος είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και αποτελεί τη συναρπαστική αρχή μιας τριλογίας με καταιγιστική δράση.