Τα Επικούρεια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5103-03-3
Εκδόσεις Βερέττας, Ρόδος, 5/2014
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 164 σελ.
Περιγραφή

Τούτο το βιβλίο περιλαμβάνει δώδεκα άρθρα σχετικά με την Επικούρεια φιλοσοφία αλλά και τα ιστορικά πλαίσια μέσα στα οποία διαμορφώθηκε.

Για όσους την έχουν προσεγγίσει η Επικούρεια φιλοσοφία είναι ο μίτος της Αριάδνης, που οδηγεί στην έξοδο από τον φιλοσοφικό λαβύρινθο, μέσα στον οποίο μάς ρίχνει όλους η κατεστημένη νεοελληνική σχολική παιδεία, σαν τις νέες και τους νέους που έστελναν κάθε χρόνο οι Αθηναίοι της εποχής του Μίνωα, για τροφή στον Μινώταυρο.

Ο Επίκουρος υπήρξε ο αληθινός “λυτρωτής” του ανθρώπου από τον φόβο του θανάτου, του θεού και της κάθε εξουσίας και συνάμα υπήρξε ο σοφός που δίδαξε στον καθένα πώς να απολαμβάνει για όσο ζει την μοναδική και ανεπανάληπτή του ύπαρξη.

Τη γνωριμία μου με τον Επίκουρο την οφείλω στη Λιλή Ζωγράφου και τον Χαράλαμπο Θεοδωρίδη. Έκτοτε η οπτική της επικούρειας φιλοσοφίας με συνοδεύει σε κάθε βήμα στη ζωή.

Στα χρόνια που πέρασαν συνέταξα πολυάριθμα άρθρα γύρω από τον Επίκουρο,  ίδρυσα περιοδικό για την επικούρεια διδασκαλία, έγραψα βιβλία κι έκανα αναρίθμητες διαλέξεις σχετικά τον επικούρειο τρόπο σκέψης.

Σε τούτο το βιβλίο λοιπόν, ανταποκρινόμενος στο αίτημα κάποιων φίλων, που μού ζήτησαν τα καλύτερα άρθρα μου περί Επίκουρου σε ένα τόμο, δημοσιεύω ένα μέρος από αυτά, ελπίζοντας να βοηθήσω, όσους το θέλουν και όσους το αντέχουν, να απολαύσουν στη ζωή τους την επικούρεια ηδονή.


Add: 2014-10-09 08:39:24 - Upd: 2014-10-09 08:39:24