Τριάντα τρείς Πατέρες
Προκλήσεις και Προσκλήσεις
Εξώφυλλο/εικαστικό: Παπαδάτου, Έλενα
Επιμέλεια κειμένου: Σαλιβέρου, Άννα
Επιμέλεια σειράς: Βαγιακάκος, Νικόλαος Μ.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-81162-0-7
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 34.74 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
430 σελ.
Περιγραφή

Η μελέτη αυτή συγκεντρώνει τη διδασκαλία Τριάντα Τριών Πατέρων της Χριστιανοσύνης, με πολύ τεκμηριωμένο και συστηματικό τρόπο. Παραθέτει το βίο και το έργο τους, αλλά και τις Προκλήσεις Ζωής τις οποίες μας προσκαλεί κάθε Πατέρας να διαχειριστούμε με τρόπο εσώτερο, φωτεινότερο, και μέσα στην Αγάπη της Χριστιανικής Πίστης.

Ένας απαραίτητος τόμος αναφοράς για κάθε σοβαρό μελετητή ή αναζητητή της Πατερικής Σοφίας.

 

Η πνευματική ενασχόλησή μας με τους έκτακτους ανθρώπους δεν είναι απλά ευκαιρία επαίνου ή ευχαριστίας, αλλά αναζήτηση βοήθειας και περισυλλογής.

Χρέος του σημερινού ανθρώπου είναι να πλησιάζει τους Πατέρες της Εκκλησίας μας και να αντλεί από τη διδασκαλία τους και το οδοιπορικό της ζωής τους, μηνύματα για την εποχή του, αφού είναι ακένωτη πηγή διδαγμάτων, πνευματικοί οδηγοί, ατρόμητοι πρόμαχοι της πίστης και «στόματα το Λόγου», που έζησαν και ζουν την αλήθεια και την αποκάλυψη του Θεού. Οι Πατέρες βάδισαν με φλογερή πίστη, με ταπεινότητα, με διάκριση, με το μέτωπο πάντα ψηλά και με τον Χριστό στον νου και στην καρδιά τους.  Η μαθητεία του σημερινού ανθρώπου κοντά τους θα του προσφέρει καθαρή πνευματική ομορφιά και μεγαλείο ασύγκριτου κάλλους.


Add: 2014-10-02 10:25:26 - Upd: 2023-08-11 10:10:51