Αρχές Μηχανολογίας. Διδακτικά Πεδία από 1 εώς 3.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-508-094-5
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 41.34 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 791 γρ., 280 σελ.
Περιγραφή

Αυτό το βιβλίο είναι μια στοιχειώδεις εισαγωγή στην τεχνολογία της κατεργασίας μετάλλων και είναι γραμμένο για την διδασκαλία στα επαγγελματικά σχολεία. Περιλαμβάνει την ύλη της βασικής εκπαιδεύσεως στον επαγγελματικό τομέα της μεταλλοτεχνίας, τόσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και για τα βιομηχανικά επαγγέλματα μετάλλου, αλλά για το πρώτο έτος σπουδών.

Η ύλη έχει διευρυνθεί πέρα από τις ελάχιστες απαιτήσεις του προγράμματος, ώστε στο τέλος του πρώτου σχολικού έτους να έχει γνωρίσει ο μαθητής τις τεχνικές στις εγκαταστάσεις, στις μεταλλικές κατασκευές και στην βιομηχανική παραγωγή.

Επίσης, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε μαζί με τις πρακτικές γνώσεις που αποκτήθηκαν στην εκπαίδευση να υπάρχει και η αντίστοιχη γνώση της τεχνολογίας. Τα βασικά στοιχεία της φυσικής, που είναι γνωστά από το γενικό σχολείο, επαναλαμβάνονται με συντομία, προκειμένου να συντελέσουν στην κατανόηση της τεχνολογικής αλληλεξαρτήσεως.

To βιβλίο έχει κατατμηθεί σε διδακτικές ενότητες ώστε να βοηθηθεί ο μαθητής κατά τη διδασκαλία. Στις μεγαλύτερες θεματικές ενότητες έχουν προστεθεί οδηγίες για την προστασία από ατυχήματα, κανόνες εργασίας και ερωτήσεις κατανοήσεως. Έμφαση δίδεται σε ουσιαστικές έννοιες και σε ορισμένα περιεχόμενα με την παρουσίασή τους σαν κανόνες ή τύπους. To κείμενο υποστηρίζεται με περισσότερα από 700 σχήματα και πίνακες.

To βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βασική ύλη για την τεχνολογία του μετάλλου και στα ΙΕΚ ειδικεύσεως, στα τεχνικά γυμνάσια και στα επαγγελματικά σχολεία. Σημαντικό βοήθημα είναι και για τους φοιτητές των πολυτεχνείων, οι οποίοι εισάγονται από τα γενικά λύκεια, στον τομέα των υλικών και της τεχνικής της παραγωγής.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

1    Εισαγωγή στην τεχνική της παραγωγής
2    Τεχνική των ελέγχων
3    Τεχνολογία υλικών
4    Μηχανές, εγκαταστάσεις και συσκευές

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ 1
5    Διαχωρισμός


ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ 2
6    Αρχική διαμόρφωση
7    Διαμορφώσεις


ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ 3
8    Συναρμόσεις
9    Ηλεκτροτεχνία
10   Τεχνική συστημάτων ελέγχου


Add: 2014-07-17 11:20:00 - Upd: 2021-03-17 18:23:44