Ανθολόγιον - Ιστολόγιον
Ενενήντα ένα κείμενα από επτά
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80147-0-1
Thinking, Αθήνα, 7/2012
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 0.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
eBook, PDF
Σύντομη περιγραφή
Η καινοτομία είναι πονηρή. Λέξη φορτισμένη με τεχνοκεντρικούς και άνευρους αναπτυξιακούς συνειρμούς, συναντάται συνήθως σε αυστηρά εργαλειακά μοντέλα και διαδικασίες. Στη thinking έχουμε βάλει το στοίχημα της απενοχοποίησης και μεταφοράς της σε πρωτότυπα γι’ αυτήν πεδία και πειράματα. (διατίθεται δωρεάν με άδεια χρήσης Creative Commons)
Περιγραφή

Είναι μια συγκεντρωτική έκδοση ενός αντιπροσωπευτικού αριθμού posts από μια ομάδα bloggers που προσκλήθηκαν να συμμετέχουν με βάση τα υποκειμενικά κριτήρια της εκτίμησης και αγάπης μας για τα κείμενα τους. Τα 91 κείμενα που αποτελούν τη συλλογή έχουν γραφτεί από το μακρινό 2002 μέχρι και τα τέλη του 2011. Πιστεύοντας στη δύναμη του περιεχομένου και στη ανάγκη πειραματισμού στην οργάνωση, σύνθεση και μετατροπή του, παρουσιάζουμε μια συλλογή από κείμενα που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν  το σύνολο της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, αλλά καταγράφουν συστηματικά, με συνέπεια και μέσα από την υποκειμενική ματιά των συντακτών τους, την εποχή μας και τα χαρακτηριστικά της, σαν ζωντανές ιστορικές πηγές.

Ανθολόγιον Ιστολόγιον”, 91 κείμενα από 7 bloggers σε δωρεάν ebook από την thinking, "eAnagnostis", Μιχάλης Καλαμαράς, 11/7/2012

Μεταφέροντας τα κείμενα αυτά σε μια ενιαία ψηφιακή έκδοση με τη μορφή του ψηφιακού βιβλίου (ebook), το ζητούμενο είναι η ανάδειξη του περιεχομένου τους ως ημερολόγιο, ως λογοτεχνικό εργαστήριο, ως ειδησεογραφική σχεδία στον ωκεανό της πληροφορίας, ως ένας πρωτότυπος καμβάς καταγραφής της καθημερινότητας μας.

Στόχος είναι η προσφορά της τεχνογνωσίας μας για την ανάδειξη αυτού του ιδιότυπου λογοτεχνικού ιδιώματος, η διάθεση μιας απλής καινοτομίας [μετατροπής και μεταφοράς του περιεχομένου σε άλλο μέσο (ebook)] στην υπηρεσία του αληθινού βασιλιά του παραμυθιού: του περιεχομένου.

Ευχαριστούμε θερμά και με πολύ αγάπη τους bloggers (Vlemma, Vita Moderna, Ou Ming, Old Boy, Niemandsrose, To Vytio, Sraosha) που παραχώρησαν ευγενικά τα κείμενα τους και συμμετείχαν στη διαδικασία της επιμέλειας και της επιλογής τους, αγκαλιάζοντας το πείραμα με ενδιαφέρον και κριτική σκέψη. Ευχαριστούμε ακόμη τον Contrabbando, φιλόλογο, “χαμένο ποιητή” και αγαπημένο φίλο που επιμελήθηκε την εισαγωγή. Όλες οι επιλογές των κειμένων στην παρούσα έκδοση είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας τους μέσα από μια διαδικασία ανοικτής μεταξύ τους ψηφοφορίας. Τα κείμενα εμπεριέχουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς, τα λάθη και τα πάθη των συντακτών τους και ακριβώς για αυτούς τους λόγους, αποτελούν μια πολύ ζωντανή καταγραφή της ιστορικότητας της εποχής μας μέσα από τη διεισδυτική ματιά τους.